Смакота! Як швидко приготувати картопляну запіканку з м’ясним фаршем

Запіканка з м’ясним фаршем цінується тим, що не потрібно підбирати гарнір. Рецепт цієї страви простий і під силу навіть тим, хто до цього готував лише яєчню або омлет, передають Патріоти України.

Картопляна запіканка з курячим фаршем та моцарелою

Складові:

  • картопля – 1 кг;
  • фарш курячий – 500 г;
  • моцарелла – 200 г;
  • молоко – 1 склянка;
  • борошно – 1 ст. л.;
  • масло вершкове – 1 ст. л.;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • сіль за смаком;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • помідор – 1 шт.;
  • селера – 1 стебло;
  • томатний соус (за бажанням) – 1 ст. л.;
  • олія рослинна – 2 ст. л.;
  • вино (за бажанням) – 1-2 ст. л.

М’ясний фарш обсмажують із морквою та цибулею. Готують білий соус для запіканки з борошна та вершкового масла. Викладають у форму картоплю, підготовлений фарш, сир та соус шарами. Залишається тільки запекти у духовці. Страву можна подавати на обід чи вечерю.

Як приготувати смачне малинове варення і зберегти вітаміни

понеділок, 23 червень 2025, 18:10

Стигла малина – тендітна ягода, яка ще ніжніша, ніж полуниця. Найчастіше вона втрачає свою форму навіть до того, як потрапляє у варення, а тому заготовками краще займатися відразу, знявши ягоду з куща, якщо є така можливість. Так можна зварити ідеальне...

Перевірте себе! ТОП-3 головні помилки господинь у приготуванні борщу

понеділок, 23 червень 2025, 17:12

Борщ є знаменитою стравою української кухні, яка славиться своїм надзвичайним смаком у всьому світі. Незважаючи на той факт, що існує величезна кількість рецептів приготування, багатьом до вподоби саме класичний варіант борщу, передають Патріоти Україн...