Смакота! Як за 10 хвилин приготувати мариновані огірки

Традиційно мариновані овочі асоціюються у багатьох із банками, закатками, довгими та складними процесами приготування. Але виявилося, що є простий рецепт, завдяки якому огірки можна замаринувати за 10 хвилин, передають Патріоти України.

Складові:

  • огірки середніх розмірів – 3 шт.;
  • яблучний оцет – 4 ст. л.;
  • вода – 8 ст. л.;
  • цукор – 3 ч. л.;
  • куркума – 1 ст. л. без гірки;
  • дрібка солі.

Для заправки:

  • невелика головка цибулі;
  • олія – 1 ст. л.;
  • зелень (кріп, петрушка).

Знадобиться мікрохвильова піч і керамічна, скляна або пластикова ємність, яка придатна для використання в НВЧ-печі, обробна дошка та ніж.

Як готувати

У ємність наливають воду та яблучний оцет, перемішують. Додають цукор, сіль, куркуму. Усі компоненти знову ретельно перемішують. Маринад готовий. Далі потрібно підготувати огірки. Їх на вибір нарізають кружальцями або шматочками у вигляді паличок – головне, щоб вони не були дуже товстими.

Нарізані огірки кладуть у маринад і добре перемішують, щоб рідина огортала кожен шматочок. Огірки складають у ємність, щоб вони були максимально втоплені у маринаді. Потім ємність ставлять у мікрохвильову піч і 6 хвилин гріють на потужності 800 ват.

Коли мікрохвильова піч завершить роботу, страву потрібно охолодити, а потім перекласти огірки в салатницю. Заправляють рослинною олією, цибулею, яку нарізають кільцями, накришеною зеленню.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...