Смакота! Як замаринувати смачні огірки з червоною смородиною

Огірки бувають свіжі, солоні, малосольні та мариновані. Серед прихильників здорового харчування є думка, що вершиною кулінарної майстерності (у плані зимових заготовок) має бути засолювання без оцту. Спробуйте, замаринувати огірки з ягодами червоної смородини. Оцет до складу рецепту не входить, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування потрібно:

  • 600 г огірків;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 середня цибулина;
  • 1,5 склянки ягід червоної смородини;
  • 3 горошини чорного перцю;
  • 3-4 гвоздики (не квіти);
  • 1 літр води;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 2,5 ст. л. солі.

Як готувати

Помийте та замочіть огірки у холодній воді на 1-2 години. Часник очистіть, наріжте скибочками та викладіть на дно банки стандартний набір зелені (листя хрону та смородини, а потім часник).

Очистіть цибулю і наріжте її кільцями та відправляйте до банки. Ягоди смородини потрібно помити, а ось знімати з гілочок чи ні – справа смаку. Огірки розміщують вертикально, кінчики не обрізають. Вільне місце у банку між огірками заповнюють смородиною.

Все. Залийте окропом на 5-10 хвилин, а потім злийте воду в каструлю. Доведіть її до кипіння, додайте сіль, цукор та спеції. Залийте огірки готовим розсолом, закатайте, переверніть вгору дном і залиште остигати.

Снідати чи ні: Лікарі пояснили, що насправді відбувається з вашим організмом після ранкового прийому їжі

неділя, 23 листопад 2025, 19:10

Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...

Господиням на замітку! Як правильно варити горох і що додати у воду, щоб він швидко розварився і був м'яким

неділя, 23 листопад 2025, 18:45

Горох - дуже ситний і смачний продукт, який можна використовувати для приготування супів, а також пирогів і паштетів. Якщо ви хочете, щоб горох був м'яким у стравах, кулінари радять додавати соду у воду, вона зробить горох м'яким, передають Патріоти Ук...