Смакота! Як замаринувати курячу грудку в кефірі

Люди, які стежать за своєю фігурою та харчуванням, постійно шукають цікаві, смачні, а головне, малокалорійні рецепти для свого меню. Як відомо, грудки – один із популярних продуктів для тих, хто худне. В них багато білка та мало жиру. Одна проблема – дуже часто грудки виходять сухими на смак, але це легко виправляється, якщо використовувати маринад з кефіру, передають Патріоти України.

Подробиці

Складові:

  • 500 гр курячої грудки,
  • 100 мл кефіру,
  • 400 гр цвітної капусти,
  • 2 ст. ложки рослинної олії,
  • Червоний мелений перець і сіль.

Як маринад можна використовувати нежирний йогурт без додавання фруктів та ароматизаторів.

Промиті грудки скласти в каструлю, залити кефіром, додати перець, при необхідності сіль, маринувати протягом 2 годин.

Викласти грудки на сковороду з розігрітою олією, обсмажити на сильному вогні, потім зменшити вогонь, довести до готовності під кришкою.

Підготовлену цвітну капусту варити в киплячій підсоленій воді до готовності, відкинути на друшляк.

Готові грудки розкласти по порційним тарілкам, гарнірувати кольоровою капустою.

Смакота! Як приготувати соковиту курячу грудку, якщо гості на порозі

четвер, 17 квітень 2025, 16:10

Куряча грудка — ідеальний варіант, якщо треба приготувати швидку страву. Все тому, що готується вона швидка. А якщо готувати правильно, то буде смакувати не як давке, дієтичне м’ясо, а як вишукана ресторанна страва, передають Патріоти України. З грудки...

Не відірватися! Як приготувати смачне і м’яке сало в розсолі

четвер, 17 квітень 2025, 12:05

Традиційний український продукт – сало, незмінний повсякденний продукт на нашому столі. Спробуйте незвичайний рецепт, який передбачає засолювання сала не стандартним способом, а в розсолі, передають Патріоти України. Приготовлене так сало відрізняється...