Смакота! Як запекти м’ясо з апельсином і карамельною скоринкою

Якщо ви втомилися від стандартних рецептів запеченого м’яса, а на свято хочеться приготувати цікаву страву, то запечіть свининку у вигляді гармошки з апельсином. Це не тільки дуже смачно, а й красиво, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування треба взяти:

  • 1 кг свинини
  • 3 апельсини
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 3 зубчики часнику
  • сіль та спеції на смак

Для запікання обирайте таке м’ясо, яке вам більш смакує. Якщо любите жирніше, то ідеально підійде ошийок. Якщо хочете більш пісне, то беріть балик. М’ясо за бажанням промийте, обсушіть.

Гострим ножем наріжте м’ясо вздовж волокон, не дорізуючи її до кінця, щоб у вас був цілий шматок свинини, проте з надрізами – так звана “гармошка”.

М’ясо посоліть, перекладіть його на деко, застелене фольгою. Змішайте всі бажані прянощі з олією і змастіть ароматною сумішшю м’ясо.

Потім візьміть апельсин, наріжте його товстими скибочками, кожну з яких помістіть в окремий проріз на свинині. Можна зняти шкірку, якщо вона занадто товста, інакше може дати неприємну гіркоту.

М’ясо закрийте фольгою і відставте маринуватися протягом однієї години. Після цього, не розгортаючи, відправте в розігріту духовку, де м’ясо буде запікатися протягом години при температурі 180 градусів.

Через годину зніміть фольгу і відправте м’ясо в духовку ще на 10 хвилин, щоб воно запікалося до карамельної скоринки.

Точна пропорція: Скільки цукру класти в полуничне “варення-п’ятихвилинку”, щоб ягоди не перетворилися на кашу

четвер, 19 червень 2025, 16:07

Рідко хто відмовиться від ароматних полуничних ласощів, особливо якщо варення зварене ідеально і ягоди не розвалилися, залишилися цілими і соковитими, передають Патріоти України. Для приготування полуничного варення “П’ятихвилинка” знадобиться лише два...

Є секрет! Чим полити рибу за 20 хвилин до завершення приготування

четвер, 19 червень 2025, 12:05

Морська риба має досить різкий запах, який може зберігатися навіть після смаження продукту. У страв з риби такого типу є ще один серйозний недолік – відсутність соковитості і апетитного зовнішнього вигляду після термічної обробки, передають Патріоти Ук...