Смакота! Як запекти м’ясо з чорносливом, щоб гості рецепт просили

Якщо ви хочете здивувати гостей своїми кулінарними здібностями, то приготуйте оригінальне м’ясо у духовці. Соковите, м’яке, ароматне поєднання свинини та сухофруктів зробить навіть буденну вечерю святковою.

Подробиці

Для приготування треба:

  • 1 кг свинини (ошийок)
  • 200 г чорносливу без кісточок
  • 6 зубків часнику
  • 150 г майонезу
  • 3 ст. ложки гірчиці
  • 0,5 ст. ложки паприки
  • 0,5 ст. ложки меленого духмяного перцю
  • чорний мелений перець на смак
  • сіль на смак

Чорнослив помийте і залийте гарячою водою на пів години.

Варто брати саме ошийок або філейну частину, щоб запечена свинина з чорносливом не буде сухою. Бажано, щоб м’ясо було свіжим, а не замороженим.

Часник пропустіть через часничницю. Додайте чорний і духмяний перці, сіль і перемішайте.

Частину чорносливу залиште цілою, іншу частину подрібніть або поріжте тонкими часточками.

У м’ясі зробіть надрізи, змастіть всередині і ззовні подрібненим часником і нафаршируйте чорносливом. М’ясо спочатку має просочитися часником. Змішайте майонез із гірчицею та паприкою.

Покладіть м’ясо на фольгу та обмажте всередині і ззовні гірчично-майонезною сумішшю. Зверху на м’ясо викладіть чорнослив, ретельно заверніть у кілька шарів фольги та залиште на 5-6 годин (або на ніч), щоб свинина з чорносливом добре промаринувалася і просочилася прянощами.

Викладіть м’ясо на деко і випікайте у розігрітій до 200 градусів духовці протягом години. У процесі випікання духовку не відкривайте. Потім дістаньте свинину, розкрийте фольгу і випікайте ще 20 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

Запечена свинина з чорносливом готова. Поріжте м’ясо порційними скибочками і подавайте із гарніром та овочами. Гості будуть у захваті і точно запитають про рецепт, тож зберігайте відразу.

Гречка швидко псується, якщо зберігати її в цих місцях - названо поширені помилки

неділя, 14 вересень 2025, 19:40

Сира гречка - корисна і поживна крупа, яку часто використовують для приготування здорових страв. Але не всі знають, що неправильні умови зберігання можуть швидко погіршити якість гречки, зробивши її непридатною до вживання, передають Патріоти України. ...

Чи справді гостра їжа допомагає худнути? Вчені дали остаточну відповідь

неділя, 14 вересень 2025, 13:05

Гостра їжа не лише додає смаку стравам, а й може впливати на вашу вагу. Дієтологи пояснюють: капсаїцин - активна речовина у перці чилі - запускає процеси, які прискорюють метаболізм та допомагають знижувати апетит, передають Патріоти України. «Капсаїци...