Смакота! Як засолити оселедець по-корейськи - покроковий рецепт

Для поціновувачів корейської кухні пропонуємо вам приготувати ще й засолювання оселедця по-корейськи, передають Патріоти України.

Рецепт корисний, смачний і, що найголовніше, бюджетний. Розкажемо, що для цього потрібно:

  • оселедець – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • сік томатний – 200 мл;
  • олія рослинна – 120 мл;
  • оцет столовий 9% – 50 мл;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • чорний мелений перець – 1 ч. л.;
  • гострий мелений перець – 1 ч. л

Як готувати

Готуємо маринад. Змішуємо в каструлі 1 склянку томатного соку з олією і доводимо до кипіння. У гарячий маринад додаємо оцет, потім додаємо цукор, сіль і суміш спецій. Перемішуємо інгредієнти та відправляємо охолонути.

Оселедець чистимо, миємо, потрошимо, видаляємо кісточки. Краще брати несолону або слабосолену рибу, без прянощів. Потім чистимо і нарізаємо півкільцями цибулю і приступаємо до приготування оселедця.

Вибравши відповідну посудину, починаємо шарами викладати цибулю, філе оселедця і заливаємо маринадом і так до кінця. Накриваємо ємність і забираємо в холодильник на дві доби. Смачного!

А ви це знали? Чому категорично не можна мити сире м’ясо перед приготуванням

вівторок, 18 листопад 2025, 13:10

Багато господинь і досі ретельно промивають м’ясо під краном перед тим, як його приготувати. На перший погляд це здається логічним, адже вода очищає продукт. Але сучасні фахівці з харчової безпеки наголошують: мити сире м’ясо вкрай небезпечно. Розповід...

Коли найкраще їсти фініки - ось у який момент вони приносять максимум користі

вівторок, 18 листопад 2025, 10:12

Фініки - солодкі, поживні й дуже універсальні фрукти, які з давніх часів символізували силу та витривалість. Сьогодні вони стали корисною альтернативою печиву та батончикам, адже поєднують натуральну солодкість із важливими вітамінами й мінералами. Та ...