Деруни – смачна та ситна страва. Однак щоб їх приготувати потрібно провести певну підготовчу роботу – натерти на дрібну тертку деруни. Тим любителям дерунів у яких є кухонний комбайн, повезло. Вони швидко та без особливих зусиль можуть готувати цю страву хоч щодня, передають Патріоти України.
Після того, як ви приготували картоплю, потрібно додати багато інших інгредієнтів. Потім доводиться довго стояти біля плити, обсмажуючи кожен дерун із двох боків. Проте досвідчені господарки так не роблять. Вони знають, як приготувати апетитні і хрусткі картопляні деруни без «олії, що стріляє», і витративши при цьому мінімум часу.
У чому полягає хитрість
Ви приготували тісто для дерунів? Не треба діставати сковороду. І взагалі не підходьте до кухонної плити. Якщо у вас є вафельниця, використовуйте саме її. Змастіть вафельницю олією, заповніть картопляно-борошною масою і закрийте прилад. Вже через 15 секунд (іноді потрібно більше часу – дивіться по ситуації) картопляні оладки будуть готові.
За один раз можна приготувати одразу шість дерунів. Це дуже зручно: процес йде швидко, не супроводжується розбризкуванням рослинної олії і не вимагає перевертання страви. Страва набуває приємної «хрустинки» і виходить не гірше, ніж деруни, приготовані на сковороді.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...