Рецептів голубців – безліч. Із м'ясом та пісних – із грибами, тертою картоплею, гречкою, рисом та морквою... Голубці по-закарпатськи дуже хитромудрі. Їх готують у грибному соусі, а замість рубленого м'яса в них відбивні! За автентичним рецептом, голубці томлять пару годин у печі. Але й у духовці вони також виходять чудово. Упевнені, закарпатський варіант голубців стане вашим улюбленим, зазначають Патріоти України.
Рецепт закарпатських голубців
Час: 3 години
Порції: 8 – 10
Інгредієнти:
Приготування:
Закип'ятіть у великій каструлі воду й опустіть у неї качан капусти. По черзі зніміть із капустини листя.
Відваріть у підсоленій воді рис до напівготовності.
Розігрійте сковорідку з олією й обсмажте на ній дрібно нарізані гриби. Потім додайте до грибів нарізану дрібним кубиком цибулю й обсмажуйте далі.
Влийте до овочевої засмажки томатну пасту й усе перемішайте.
Щоб соус не був загустим, додайте до нього 300 мл води. Доведіть його до кипіння й зніміть із плити.
Тонко відбийте шматочки м'яса.
Сформуйте голубці: на капустяний листок покладіть відбивну, зверху рис і все загорніть конвертом.
Перекладіть сформовані голубці до каструлі. Додайте лавровий лист, часник на свій смак та чорний перець.
Залийте голубці грибним соусом і закрийте кришкою.
Відправте голубці до духовки, розігрітої до 180 – 200 градусів, на 2 години.
Подати голубці по-закарпатськи можна просто в соусі, у якому вони тушкувалися, а можна приготувати до них улюблений гарнір. Смачного!
Щоб позбутися зайвих кілограмів, не обов’язково голодувати. Дієтологи наголошують: головне — правильно обирати продукти, які активізують обмін речовин і допомагають тілу спалювати жири природним шляхом, передають Патріоти України. Яйця. Найкраще джерел...
Низький гемоглобін (анемія) проявляється слабкістю, втомою, запамороченням, блідістю шкіри та задишкою, оскільки організм недоотримує кисень. Підняти рівень гемоглобіну може вживання деяких продуктів, багатих на залізо, передають Патріоти України. Прод...