Смакота із грибним соусом та свинячими відбивними: Рецепт справжніх закарпатських голубців

Рецептів голубців – безліч. Із м'ясом та пісних – із грибами, тертою картоплею, гречкою, рисом та морквою... Голубці по-закарпатськи дуже хитромудрі. Їх готують у грибному соусі, а замість рубленого м'яса в них відбивні! За автентичним рецептом, голубці томлять пару годин у печі. Але й у духовці вони також виходять чудово. Упевнені, закарпатський варіант голубців стане вашим улюбленим, зазначають Патріоти України.

Рецепт закарпатських голубців

  • Час: 3 години
  • Порції: 8 – 10

Інгредієнти:


Приготування:

  • Закип'ятіть у великій каструлі воду й опустіть у неї качан капусти. По черзі зніміть із капустини листя.
  • Відваріть у підсоленій воді рис до напівготовності.
  • Розігрійте сковорідку з олією й обсмажте на ній дрібно нарізані гриби. Потім додайте до грибів нарізану дрібним кубиком цибулю й обсмажуйте далі.
  • Влийте до овочевої засмажки томатну пасту й усе перемішайте.
  • Щоб соус не був загустим, додайте до нього 300 мл води. Доведіть його до кипіння й зніміть із плити.
  • Тонко відбийте шматочки м'яса.
  • Сформуйте голубці: на капустяний листок покладіть відбивну, зверху рис і все загорніть конвертом.
  • Перекладіть сформовані голубці до каструлі. Додайте лавровий лист, часник на свій смак та чорний перець.
  • Залийте голубці грибним соусом і закрийте кришкою.
  • Відправте голубці до духовки, розігрітої до 180 – 200 градусів, на 2 години.
  • Подати голубці по-закарпатськи можна просто в соусі, у якому вони тушкувалися, а можна приготувати до них улюблений гарнір. Смачного!

Варто знати! Які спеції поєднуються з рибою, м’ясом та птицею

середа, 14 травень 2025, 11:12

Для приготування смачної страви потрібно мати продукт високої якості, набір спецій та вміння все це об’єднати. Поговоримо сьогодні про приправи для риби, м’яса та птиці. З ними ваші кулінарні здобутки стануть набагато визначнішими, передають Патріоти У...

Будете у захваті! Маринад для курки з карі та кунжутом - пікантно та смачно

середа, 14 травень 2025, 10:09

Якщо ви любите крильця та курку, приготуйте для них маринад з карі та кунжутом. Це буде смачно та пікантно. З таким маринадом звичні продукти відкриються для вас з нової сторони, передають Патріоти України. Для приготування потрібні такі продукти:. Час...