
Картопляна запіканка на сковороді готується швидше та простіше, ніж у духовці, передають Патріоти України.
Особливо ця страва сподобається чоловікам, адже в ній є інгредієнти, які найбільше подобаються сильній половині людства: бекон та картопля.
Цій страві можна співати оди, проте ніхто не назве її дієтичною. Зате на смак вона дивовижне. Запіканку роблять як з вареної, так і з сирої картоплі.
Картоплю вимийте та відваріть у мундирі у підсоленій воді до м’якості. Злийте воду і залиште остигати.
Злегка теплу картоплю очистіть від шкірки і натріть на тертці.
Наріжте невеликими скибочками бекон і дрібним кубиком цибулю.
У сковороді розтопіть вершкове масло.
Додайте нарізаний бекон і цибулю. Обсмажуйте бекон разом із цибулею деякий час, доки вони не стануть золотистими.
Потім додайте в сковороду натерту картоплю, поперчіть, посоліть, перемішайте.
Тильною стороною ложки або лопаткою сформуйте коржик, притиснувши інгредієнти до дна сковороди. Обсмажте корж до золотистого кольору, потім переверніть за допомогою додаткової пласкої тарілки, обсмажте з іншого боку до золотистої рум’яної скоринки. При перевертанні картопляного коржика треба виявити трохи спритності, але цьому просто навчитися.
Подавайте картопляну запіканку прямо на сковороді, посипавши рубаною зеленою цибулею.
Смачного!
Заварюючи пакетик чаю, багато хто намотує нитку на ложку, щоб віджати його. Роблять це часто чисто автоматично, навіть не замислюючись - хтось не хоче, щоб добро пропадало, хтось - щоб підтікав пакет зі сміттям. Але так робити не варто, пише ukr.media,...
Кухонна витяжка - незамінна річ у кожному домі, але з часом вона накопичує жир і пил. На щастя, очистити її можна без зайвого зусилля - достатньо кількох крапель простого засобу, передають Патріоти України. Фахівці радять регулярно протирати витяжку во...