Смакота! Коржі замість хліба на сковороді без розпушувача

До перших страв ідеально смакують такі коржі, швидко готуються, доки суп чи борщ гріється. Якщо нема часу пекти хліб, то зробіть йому заміну. Рідні чи й гості оцінять, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування беремо:

  • борошно – 600 г
  • кефір – 250 мл
  • яйце – 1 шт.
  • цукор, сода, сіль – по 1 ч. л

Кефір кімнатної температури потрібно з’єднати з сіллю, цукром та содою. Добре все перемішати.

Після цього додати збите до однорідності яйце до кефіру. Знову перемішати та додати просіяне борошно. Замісити тісто м’яке та еластичне тісто.

Розділити його на частини потрібного розміру, зважаючи на діаметр своєї сковорідки, розкачати кожен коржик завтовшки 2-3 см.

Смажити на добре розігрітій сковороді під кришкою до готовності і подавати ще гарячими до столу.

Не відірватися! Як смачно приготувати курячі крильця

субота, 21 червень 2025, 17:12

Існує багато способів приготування курячих крилець. Багато що залежить від маринаду, варіантів якого теж є немало. Цей — найкрутіший. Крильця довго смажаться на низькій температурі, ніби томляться в духовці. І завдяки цьому м’ясо легко відділяється від...

А ви це знали? Зберігання зелені в банці - простий спосіб продовжити свіжість до 10 днів

субота, 21 червень 2025, 13:05

У літній сезон зелень на кухні — обов’язковий гість. Але кріп, петрушка чи базилік часто в’януть уже за пару днів у холодильнику. Кулінари та господині поділилися перевіреним способом, як зберігати зелень свіжою до 10 днів — і для цього потрібна лише з...