Смакота! Курячі гомілки з капустою в духовці для швидкого обіду або вечері

Соковиті, ароматні, ніжні – що може бути смачнішим? Курячі гомілки з капустою в духовці для швидкого обіду або вечері для всієї родини, а також на святковий стіл. Не потрібно стояти біля плити – поставив у духовку та вільний, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Курячі ніжки – 800 гр.
  • Капуста білокачанна – 800 гр
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 2 стол. л.
  • Рослинна олія – 1 стол. л.
  • Паприка – 1 чайн. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування:

Для початку підготуйте усі необхідні інгредієнти за списком. Курятину можете брати будь-яку – стегна, гомілки, грудку. Курку можна замінити на індичку або інше м’ясо.

Курку вимийте, обсушіть. Викладіть гомілки в миску, додайте сметану, паприку, сіль і перець і перемішайте. Залиште маринуватися на 20 хвилин. Сметану можна замінити на майонез.

Капусту нашаткуйте. Увімкніть духовку на 180°.

Моркву почистіть від шкірки і натріть на тертці.

Цибулину очистіть і наріжте кубиками або півкільцями. Якщо ви чи ваші діти не любите цибулю, можете взагалі її не додавати.

У мисці з’єднайте капусту, моркву та цибулю і перемішайте. Якщо капуста не молода, помніть її руками, щоб вона пустила сік. Щоб зробити страву ситнішою, можете додати до капусти нарізану некрупними кубиками картоплю.

У змащену олією форму для запікання викладіть капусту з морквою і цибулею і розрівняйте. Зверху розподіліть курячі гомілки.

Накрийте форму фольгою та поставте в розігріту до 180 ° С духовку на 30-40 хвилин.
Потім зніміть фольгу і поверніть форму в духовку ще на 10-15 хвилин.

Запечені курячі гомілки з капустою розкладіть по тарілках і подайте до столу, прикрасивши свіжою зеленню.

Смачного!

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Чому ковбасу потрібно різати під кутом

понеділок, 18 листопад 2024, 8:15

Можна почути думку, що немає жодної різниці, яким чином нарізати ковбасу. Вона від цього не стане смачнішою чи кращою. Проте в кулінарних традиціях ковбасні вироби нарізають під кутом. І цьому є пояснення, передають Патріоти України. Почнімо з основног...

Не робіть помилок! В яких випадках каші не треба накривати кришкою

понеділок, 18 листопад 2024, 7:15

Можете бути експертом з каш, бо кожного дня їх готуєте. А можете нічого не підозрювати, чому каші не рекомендується накривати кришкою та в яких випадках. Є певні нюанси, про які варто знати. Якщо ви досі накривали каші кришкою, а тепер замислилися над ...