Соковиті, ароматні, ніжні – що може бути смачнішим? Курячі гомілки з капустою в духовці для швидкого обіду або вечері для всієї родини, а також на святковий стіл. Не потрібно стояти біля плити – поставив у духовку та вільний, передають Патріоти України.
Для початку підготуйте усі необхідні інгредієнти за списком. Курятину можете брати будь-яку – стегна, гомілки, грудку. Курку можна замінити на індичку або інше м’ясо.
Курку вимийте, обсушіть. Викладіть гомілки в миску, додайте сметану, паприку, сіль і перець і перемішайте. Залиште маринуватися на 20 хвилин. Сметану можна замінити на майонез.
Капусту нашаткуйте. Увімкніть духовку на 180°.
Моркву почистіть від шкірки і натріть на тертці.
Цибулину очистіть і наріжте кубиками або півкільцями. Якщо ви чи ваші діти не любите цибулю, можете взагалі її не додавати.
У мисці з’єднайте капусту, моркву та цибулю і перемішайте. Якщо капуста не молода, помніть її руками, щоб вона пустила сік. Щоб зробити страву ситнішою, можете додати до капусти нарізану некрупними кубиками картоплю.
У змащену олією форму для запікання викладіть капусту з морквою і цибулею і розрівняйте. Зверху розподіліть курячі гомілки.
Накрийте форму фольгою та поставте в розігріту до 180 ° С духовку на 30-40 хвилин.
Потім зніміть фольгу і поверніть форму в духовку ще на 10-15 хвилин.
Запечені курячі гомілки з капустою розкладіть по тарілках і подайте до столу, прикрасивши свіжою зеленню.
Смачного!
Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...
Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...