Смакота! Лимонний пиріг м’який, як пух

Лимонний пиріг готується швидко, а смакує всім, хто зробить перший “кусь”. Ніжне, повітряне тісто з нотками кислинки та ароматної цедри, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування візьміть:

  • 200 г вершкового масла
  • 200 г цукру
  • 20 г ванільного цукру
  • 3 яйця
  • цедра двох лимонів
  • сік із двох лимонів
  • 250 мл молока
  • 15 г розпушувача
  • 350 г борошна

У глибокій мисці змішайте цукор, ванільний цукор та масло. Додайте яйця, цедру та сік і ретельно перемішайте.

Після цього додайте молоко та розпушувач, перемішайте і трьома підходами додайте борошно.

На дно форми для випікання (20-22 см) насипте 1-2 ст.л. цукру, викладіть тонкі кільця лимона, а поверх викладіть тісто.

Випікайте при температурі 180 градусів 45-50 хвилин.

Готовий лимонний пиріг посипте пудрою за бажанням і смакуйте!

Джерело: ПростоВей

Є секрет! Як зварити філе, щоб було не сухим, а соковитим

неділя, 22 червень 2025, 23:10

Сухе куряче філе — страшний сон тих, хто на дієті або планує приготувати святковий салат. Цю проблему вже давно розв’язали кулінари, тому читайте й запам’ятайте, що треба для того, щоб філе було м’яким, ароматним та соковитим, передають Патріоти Україн...

Тільки факти: Що буде, якщо їсти по два ябука кожного дня

неділя, 22 червень 2025, 19:09

Їсти по два яблука щодня загалом дуже корисно для здоров’я, ось що може статися, передають Патріоти України. Але: