Смакота! Лимонний пиріг м’який, як пух

Лимонний пиріг готується швидко, а смакує всім, хто зробить перший “кусь”. Ніжне, повітряне тісто з нотками кислинки та ароматної цедри, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування візьміть:

  • 200 г вершкового масла
  • 200 г цукру
  • 20 г ванільного цукру
  • 3 яйця
  • цедра двох лимонів
  • сік із двох лимонів
  • 250 мл молока
  • 15 г розпушувача
  • 350 г борошна

У глибокій мисці змішайте цукор, ванільний цукор та масло. Додайте яйця, цедру та сік і ретельно перемішайте.

Після цього додайте молоко та розпушувач, перемішайте і трьома підходами додайте борошно.

На дно форми для випікання (20-22 см) насипте 1-2 ст.л. цукру, викладіть тонкі кільця лимона, а поверх викладіть тісто.

Випікайте при температурі 180 градусів 45-50 хвилин.

Готовий лимонний пиріг посипте пудрою за бажанням і смакуйте!

Джерело: ПростоВей

Що додати в воду, щоб варена риба була ніжною

вівторок, 24 червень 2025, 9:12

Варена риба – дуже корисна страва. Вона не обсмажується на олії, тому появи у ній шкідливих компонентів вдається уникнути. Однак, хочеться, щоб оброблена в гарячій воді риба виявилася ще й апетитною, передають Патріоти України. Але саме тут виникають п...

А ви це знали? Що досвідчені кулінари додають при варінні моркви, щоб прискорити процес приготування

вівторок, 24 червень 2025, 8:15

Морква є одним із тих рідкісних продуктів, якому термічна обробка піде тільки на користь: овоч стане не тільки смачнішим, а й кориснішим, передають Патріоти України. Не всі знають про те, що при дії температури концентрація поживних речовин підвищуєтьс...