Якщо у вас залишилося картопляне пюре і ви не знаєте, що з ним робити – ми пропонуємо скористатися рецептом блогерки Яни Станішевської, та приготувати зрази. Це така смакота, зазначають Патріоти України.
Щоб картопляне тісто не липло до рук, обов'язково змочіть руки водою. Вони швидко готуються, а до процесу їхнього формування ви можете залучити навіть дітей.
Рецепт картопляних зраз з курятиною
Час: 60 – 80 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
Приготування:
Відваріть почищену картоплю в підсоленій воді до готовності. Розімніть її в пюре та трішки охолодіть.
Вибийте яйця до картопляного пюре, додайте солі та борошна.
Вимішайте тісто для зраз.
Для приготування начинки відваріть курятину до готовності.
Цибулю, селеру та моркву натріть на дрібній тертці та обсмажте на олії.
М'ясо та овочі подрібніть у блендері або перекрутіть через м'ясорубку.
Додайте солі та чорного меленого перцю на ваш смак.
Розділіть тісто на зрази на частини. Сформуйте зрази з начинкою всередині та посипте їх борошном.
Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте зрази з обох боків по 2 хвилини.
Подавайте готову страву гарячою. Додайте сметани або іншого улюбленого соусу та насолоджуйтеся відмінним смаком домашніх зраз. Смачного!
Картопляне пюре виходить дуже ніжним на вершках, а не на молоці, передають Патріоти України. Не шкодуйте й вершкового масла – у кілограм відвареної картоплі потрібно додати 100 грамів. Які ще секрети приготування ніжного картопляного пюре знають досвід...
Відварена яловичина – дуже корисний для здоров’я продукт. Приготовлена таким чином яловичина забезпечує організм залізом і підтримує рівень еритроцитів у крові, передають Патріоти України. Якщо знати спосіб, завдяки якому навіть найжорсткіше м’ясо стан...