Шеф-кухарка та суддя проєктів МайстерШеф Ольга Мартиновська поділилася рецептом страви, яку варто приготувати на новорічний стіл, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Приготування:
Солимо рибу, попередньо знявши з неї шкіру. На 1 кг риби беремо 100 г солі та 30 г цукру. Перемішуємо сіль та цукор, насипаємо частину на дно контейнера, викладаємо рибу і знову засипаємо зверху сумішшю солі з цукром. Додаємо цедру лимона та кріп. Залишаємо на 8-10 годин маринуватися в холодильнику.
Або альтернативно можна зробити швидкий пресолтинг - нарізати рибу тонкими скибочками та солити в іншій пропорції (на 1 кг риби 10 г солі та 3 г цукру). Накриваємо харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 15-20 хвилин.
Обвалюємо в солі моркву та буряк, замотуємо їх у фольгу та запікаємо. Готові овочі охолоджуємо та чистимо. Буряк зачищаємо всередині круглою ложкою або акуратно вирізаємо серцевину ножем. Картоплю та моркву нарізаємо дрібним кубиком.
Додаємо в миску до овочів трохи кропу та крем-сир (або майонез), а також вже засолену рибу. Добре перемішуємо і перчимо, додаємо кілька крапель лимонного соку та подрібнену зелену цибулю.
Начиняємо буряки сумішшю риби з овочами. Нарізаємо яблуко дрібним кубиком і занурюємо в зелену олію. Викладаємо разом із начиненим буряком на тарілку для презентації. Прикрашаємо кропом.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...