Смакота на святковий стіл: Оновлений рецепт шуби від шеф-кухаря Ольги Мартиновської

Шеф-кухарка та суддя проєктів МайстерШеф Ольга Мартиновська поділилася рецептом страви, яку варто приготувати на новорічний стіл, передають Патріоти України.

Рецепт шуби з лососем

Інгредієнти:

  • Лосось - 1 кг
  • Лимон - 1 шт.
  • Морква - 2-3 шт.
  • Картопля - 1 шт.
  • Молодий буряк (малого розміру, краще бебі-буряк) - 4-5 шт.
  • Зелене яблуко – 1 шт.
  • Крем-сир або майонез – 1 ст.л.
  • Зелена олія - 1 ст.л.
  • Кріп — кілька гілочок
  • Зелена цибуля - кілька гілочок
  • Цукор - 30 г
  • Сіль - 100 г
  • Перець - дрібка

Приготування:

Солимо рибу, попередньо знявши з неї шкіру. На 1 кг риби беремо 100 г солі та 30 г цукру. Перемішуємо сіль та цукор, насипаємо частину на дно контейнера, викладаємо рибу і знову засипаємо зверху сумішшю солі з цукром. Додаємо цедру лимона та кріп. Залишаємо на 8-10 годин маринуватися в холодильнику.

Або альтернативно можна зробити швидкий пресолтинг - нарізати рибу тонкими скибочками та солити в іншій пропорції (на 1 кг риби 10 г солі та 3 г цукру). Накриваємо харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 15-20 хвилин.

Обвалюємо в солі моркву та буряк, замотуємо їх у фольгу та запікаємо. Готові овочі охолоджуємо та чистимо. Буряк зачищаємо всередині круглою ложкою або акуратно вирізаємо серцевину ножем. Картоплю та моркву нарізаємо дрібним кубиком.

Додаємо в миску до овочів трохи кропу та крем-сир (або майонез), а також вже засолену рибу. Добре перемішуємо і перчимо, додаємо кілька крапель лимонного соку та подрібнену зелену цибулю.

Начиняємо буряки сумішшю риби з овочами. Нарізаємо яблуко дрібним кубиком і занурюємо в зелену олію. Викладаємо разом із начиненим буряком на тарілку для презентації. Прикрашаємо кропом.

Оцінять всі! Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

неділя, 18 травень 2025, 12:12

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...

Не рецепт, а знахідка! Універсальний маринад з 5 продуктів для будь-якого м’яса перед запіканням

неділя, 18 травень 2025, 11:14

Кожна господиня обирає для себе ідеальний маринад для м’яса, щоб було соковитим, ароматним, ніжним. Зазвичай різні види м’яса потребують особливої заправки, але цей маринад універсальний, бо підійде курятині, яловичині чи свинині, передають Патріоти Ук...