Смакота на святковий стіл: Оновлений рецепт шуби від шеф-кухаря Ольги Мартиновської

Шеф-кухарка та суддя проєктів МайстерШеф Ольга Мартиновська поділилася рецептом страви, яку варто приготувати на новорічний стіл, передають Патріоти України.

Рецепт шуби з лососем

Інгредієнти:

  • Лосось - 1 кг
  • Лимон - 1 шт.
  • Морква - 2-3 шт.
  • Картопля - 1 шт.
  • Молодий буряк (малого розміру, краще бебі-буряк) - 4-5 шт.
  • Зелене яблуко – 1 шт.
  • Крем-сир або майонез – 1 ст.л.
  • Зелена олія - 1 ст.л.
  • Кріп — кілька гілочок
  • Зелена цибуля - кілька гілочок
  • Цукор - 30 г
  • Сіль - 100 г
  • Перець - дрібка

Приготування:

Солимо рибу, попередньо знявши з неї шкіру. На 1 кг риби беремо 100 г солі та 30 г цукру. Перемішуємо сіль та цукор, насипаємо частину на дно контейнера, викладаємо рибу і знову засипаємо зверху сумішшю солі з цукром. Додаємо цедру лимона та кріп. Залишаємо на 8-10 годин маринуватися в холодильнику.

Або альтернативно можна зробити швидкий пресолтинг - нарізати рибу тонкими скибочками та солити в іншій пропорції (на 1 кг риби 10 г солі та 3 г цукру). Накриваємо харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 15-20 хвилин.

Обвалюємо в солі моркву та буряк, замотуємо їх у фольгу та запікаємо. Готові овочі охолоджуємо та чистимо. Буряк зачищаємо всередині круглою ложкою або акуратно вирізаємо серцевину ножем. Картоплю та моркву нарізаємо дрібним кубиком.

Додаємо в миску до овочів трохи кропу та крем-сир (або майонез), а також вже засолену рибу. Добре перемішуємо і перчимо, додаємо кілька крапель лимонного соку та подрібнену зелену цибулю.

Начиняємо буряки сумішшю риби з овочами. Нарізаємо яблуко дрібним кубиком і занурюємо в зелену олію. Викладаємо разом із начиненим буряком на тарілку для презентації. Прикрашаємо кропом.

Господиням на замітку! Як засолити скумбрію, щоб було смачно без зайвих дій

п’ятниця, 25 квітень 2025, 17:13

Оселедець та скумбрія лідери щодо користі за кількістю риб’ячого жиру. Звичайно, мова зараз йде про доступні різновиди риби. Спробуйте зробити її домашнього посолу. Це швидко, смачно та доступно. Пропонуємо перевірений рецепт, передають Патріоти Україн...

А ви це знали? Названо найшкідливіші частини курки

п’ятниця, 25 квітень 2025, 16:30

Наваристий курячий супчик – це, напевно, одна з найулюбленіших перших страв багатьох українських родин. А ще з курячого м’яса можна приготувати безліч смачних і корисних страв. Та експерти з безпеки харчування рекомендують не вживати деякі частини курк...