Шеф-кухарка та суддя проєктів МайстерШеф Ольга Мартиновська поділилася рецептом страви, яку варто приготувати на новорічний стіл, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Приготування:
Солимо рибу, попередньо знявши з неї шкіру. На 1 кг риби беремо 100 г солі та 30 г цукру. Перемішуємо сіль та цукор, насипаємо частину на дно контейнера, викладаємо рибу і знову засипаємо зверху сумішшю солі з цукром. Додаємо цедру лимона та кріп. Залишаємо на 8-10 годин маринуватися в холодильнику.
Або альтернативно можна зробити швидкий пресолтинг - нарізати рибу тонкими скибочками та солити в іншій пропорції (на 1 кг риби 10 г солі та 3 г цукру). Накриваємо харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 15-20 хвилин.
Обвалюємо в солі моркву та буряк, замотуємо їх у фольгу та запікаємо. Готові овочі охолоджуємо та чистимо. Буряк зачищаємо всередині круглою ложкою або акуратно вирізаємо серцевину ножем. Картоплю та моркву нарізаємо дрібним кубиком.
Додаємо в миску до овочів трохи кропу та крем-сир (або майонез), а також вже засолену рибу. Добре перемішуємо і перчимо, додаємо кілька крапель лимонного соку та подрібнену зелену цибулю.
Начиняємо буряки сумішшю риби з овочами. Нарізаємо яблуко дрібним кубиком і занурюємо в зелену олію. Викладаємо разом із начиненим буряком на тарілку для презентації. Прикрашаємо кропом.
Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...
Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...