Шеф-кухарка та суддя проєктів МайстерШеф Ольга Мартиновська поділилася рецептом страви, яку варто приготувати на новорічний стіл, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Приготування:
Солимо рибу, попередньо знявши з неї шкіру. На 1 кг риби беремо 100 г солі та 30 г цукру. Перемішуємо сіль та цукор, насипаємо частину на дно контейнера, викладаємо рибу і знову засипаємо зверху сумішшю солі з цукром. Додаємо цедру лимона та кріп. Залишаємо на 8-10 годин маринуватися в холодильнику.
Або альтернативно можна зробити швидкий пресолтинг - нарізати рибу тонкими скибочками та солити в іншій пропорції (на 1 кг риби 10 г солі та 3 г цукру). Накриваємо харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 15-20 хвилин.
Обвалюємо в солі моркву та буряк, замотуємо їх у фольгу та запікаємо. Готові овочі охолоджуємо та чистимо. Буряк зачищаємо всередині круглою ложкою або акуратно вирізаємо серцевину ножем. Картоплю та моркву нарізаємо дрібним кубиком.
Додаємо в миску до овочів трохи кропу та крем-сир (або майонез), а також вже засолену рибу. Добре перемішуємо і перчимо, додаємо кілька крапель лимонного соку та подрібнену зелену цибулю.
Начиняємо буряки сумішшю риби з овочами. Нарізаємо яблуко дрібним кубиком і занурюємо в зелену олію. Викладаємо разом із начиненим буряком на тарілку для презентації. Прикрашаємо кропом.
Яйця - завжди чудовий вибір для швидкого та смачного обіду. Омлет ідеально підходить для додавання різних інгредієнтів: перцю, грибів, сиру та інших улюблених начинок. Але навіть з невеликої кількості продуктів іноді складно приготувати пухкий омлет, п...
Коли хочеться чогось легкого, холодного й ароматного - цей мусовий десерт з полуниці стане справжнім порятунком. Він виглядає витончено, наче з кафе, а готується в домашніх умовах буквально за 15 хвилин. І головне - жодного желатину, випікання чи склад...