Смакота! Новорічний торт "Червоний оксамит"

Дуже красивий і не менш смачний торт, буде справжньою прикрасою на святковому столі, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Яйця – 4 шт
  • Цукор – 100 гр
  • Масло вершкове – 40 гр
  • Червоний барвник водорозчинний – 1ч. л
  • Какао – 1ч. л
  • Розпушувач – 10 гр
  • Борошно – 120 гр

Для крему:

  • Вершки 33% – 250 гр
  • Цукрова пудра – 100 гр
  • Творожний сир (Філадельфія) – 250 гр

1. Для коржу: до яєць додаємо цукор і збиваємо до білої пишної піни, далі додаємо масло, барвник і знову збиваємо, потім змішуємо сухі інгредієнти: борошно, какао і розпушувач, і все разом збиваємо, виливаємо в форму застелену пергаментним папером і відправлємо в розігріту до 190° духовку на 30 – 40 хвилин( але дивіться по своїй духовці).
2. Для крему: з’єднуємо вершки, цукрову пудру та сирний сир, збиваємо до густих піків.
3. Коли корж охолоне, розрізаємо його навпіл і змащуємо кремом.

Є два варіанти прикрасити торт, щоб він був білим або червоним:

  1. Змазати білим кремом і прикрасити за вашим бажанням фруктами або шоколадом.
  2. Інший варіант: з одного готового коржа зріжте верхівку, розламайте її на невеликі шматочки, помістіть в блендер і подрібніть в крихту, змастіть коржі та їх бортики кремом, присипте крихтою торт, прикрасьте ягодами.
Джерело: ПростоВей

Є секрет! Що кинути у воду при варінні яєць, щоб шкаралупа з них злітала за секунду

п’ятниця, 6 червень 2025, 18:05

На перший погляд може здатися, що говорити про варіння яєць немає сенсу – все і так зрозуміло і гранично ясно. Однак із варінням яєць не все так однозначно. Потрібно знати тонкощі та нюанси, як правильно зварити яйця, щоб отримати смачний продукт без «...

Бережіться! ТОП-3 невідворотні наслідки від надмірного вживання солі

п’ятниця, 6 червень 2025, 17:12

Попри сформовану думку, сама по собі сіль, а точніше хлорид натрію, не становить небезпеки для організму, а, навпаки, грає важливу роль у його роботі. Без солі неможливий нормальний баланс рідини в організмі, до того ж вона регулює кров’яний тиск та ба...