Смакота! Олів’є з курячою грудкою та заправкою з гірчицею на новий лад

Олів’є з курячою грудкою та заправкою з гірчицею стоїть на вищому гастрономічному рівні, ніж звичайний завдяки декільком кулінарним хитрощам, передають Патріоти України.

  • По-перше, безпосередньо в салат йдуть тільки яєчні білки, а жовтки використовуються для приготування соусу (не рахуючи одного, яким прикрашається страва).
  • По-друге, куряча грудка не вариться, як це часто буває, а обсмажується, причому вже нарізаному вигляді.
  • Нарешті, по-третє, до заправки додається гірчиця, яка надає страві пікантного смаку. Подайте таке олів’є на стіл і будьте готові приймати щирі компліменти!

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • картопля – 3 шт.
  • морква середнього розміру – 2 шт.
  • солоні огірки – 2 шт.
  • кріп – 20 г
  • зелений горошок (відварений або консервований) – 100 г
  • куряче філе – 400 г
  • рослинна олія – 15 мл
  • свіжі огірки – 100 г
  • сіль за смаком

Для соусу:

  • яйця – 4 шт.
  • майонез – 150 г
  • діжонська гірчиця – 16 г

Приготуйте соус для олів’є. Зваріть круто яйця (не більше 7 хвилин після закипання). Дайте охолонути, розділіть на жовтки та білки. Три жовтки протріть через сито, потім з’єднайте з майонезом та гірчицею. Посоліть і поперчіть. Заберіть у холодильник до використання.

Картоплю та моркву для олів’є ретельно вимийте щіткою та відваріть до готовності. Дайте охолонути, потім почистіть і наріжте дрібним кубиком.

Яєчні білки, солоні огірки теж наріжте. Кріп вимийте і добре обсушіть паперовим рушником. Видаліть грубі стебла, зелень, що залишилася, дрібно наріжте.

Кріп з’єднайте з горошком, білками, картоплею, морквою, солоними огірками. Додайте раніше приготовлений соус для олів’є і перемішайте. Приберіть у холодильник на 1 годину.

Курячі грудки вимийте, обсушіть і наріжте невеликими кубиками приблизно 1 см. Посоліть, поперчіть і, помішуючи, обсмажте на олії до готовності. Дайте охолонути.

Свіжі огірки вимийте, обсушіть і наріжте тонкими кружальцями. Викладіть олів’є на тарілку через кулінарне кільце. Зверху розподіліть смажену курку і посипте розкришеним жовтком, який залишили для прикрашання. По колу покладіть кружечки свіжого огірка. Подайте на стіл. Смачного!

Протеїнова кава - тренд чи небезпечна звичка? Лікарі назвали тих, кому напій може нашкодити

субота, 6 грудень 2025, 18:45

Протеїнова кава, або “профі”, з TikTok-тренду перетворилася на глобальне явище й увійшла в меню великих мереж на кшталт Starbucks та Peet’s Coffee. За оцінками аналітиків, світовий ринок цього напою зросте з $4,5 млрд у 2024 році до майже $15 млрд у 20...

Бюджетно і дуже смачно! Паштет із курячих сердечок

субота, 6 грудень 2025, 9:57

Святковий стіл не обов’язково має бути дорогим. Підготуйтеся до Нового року вже зараз, підібравши бюджетні рецепти. Страви з недорогих інгредієнтів можуть бути не менш смачними, ніж ті, що прийнято вважати дорогими делікатесами, передають Патріоти Укра...