Рецепт для тих, хто не «дружить» із тістом, а домашні пироги дуже любить. Пропонуємо спекти лавашний пиріг з картоплею та сиром. Готується такий пиріг дуже просто та з доступних продуктів. Пиріг із лаваша можна подати на сніданок, обід чи вечерю, передають Патріоти України.
1. Очищену картоплю заливаємо водою, солимо, ставимо на вогонь і варимо до готовності.
2. Ріпчасту цибулину дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковорідці. Сковороду ставимо на вогонь, додаємо до цибулі більшу половину вершкового масла, цукор і обсмажуємо цибулю до золотистості.
3. З відвареної картоплі зливаємо воду і, зручним для вас способом, перетираємо картоплю в пюре, не залишаючи грудочок. До розім’ятої картопля викладаємо обсмажену цибулю, солимо і перчимо – за смаком, додаємо сметану. 2 яйця збиваємо і виливаємо в картоплю. Пюре ретельно перемішуємо. За бажанням, у пюре можна додати рубану зелень.
4. Форму для запікання змащуємо олією.
5. Великий лист тонкого лаваша укладаємо в підготовлену форму так, щоб у нас з трьох боків вийшли борти, а з четвертого боку лаваш був таким розміром, щоб його вистачило накрити весь пиріг зверху, формуючи верхню скоринку.
6. На розкладений лаваш викладаємо картопляне пюре та розрівнюємо його, заповнюючи рівномірно форму. На пюре кладемо лист лаваша, розмір якого відповідає розміру форми.
7. Сир твердих сортів тремо на великій тертушці. Натертим сиром посипаємо лаваш, який поклали на картопляне пюре.
8. Підготовлений пиріг накриваємо звисаючою стороною лаваша, акуратно заправляючи краї між формою та пирогом.
9. Яйце збиваємо з молоком і цією сумішшю змащуємо верх пирога.
10. Пиріг випікаємо при середній температурі до рум’яної скоринки.
11. Готовий гарячий пиріг змащуємо вершковим маслом, і відправляємо у вимкнену духовку до остигання.
12. Готовий теплий пиріг виймаємо із форми, нарізаємо на шматки та подаємо на стіл.
Приємного вам апетиту!
Якщо простежити за діями професійних кулінарів під час приготування рису, можна звернути увагу на одну цікаву особливість. Багато кухарів вважають за краще використовувати додатковий інгредієнт – молоко, передають Патріоти України. Зазвичай у каструлю ...
Пишні та ніжні сирники – чудовий варіант для сніданку. Ця страва не тільки смачна, але й дуже корисна. При цьому вона чудово поєднується з різними добавками. Наприклад, до сирників можна покласти ягоди, фрукти, шоколад. Також їх можна полити різними со...