Смакота! Рецепт майонезу без яєць для заправки салатів із цікавим основним компонентом

Магазинні майонези зручні, але користі від них повний нуль. Це об’єктивно. Покращити смак страв з цим соусом можна, якщо приготувати його самостійно. Спробуйте рецепт на основі яблук. Це досить несподівано, але з різними типами продуктів такий майонез дуже добре смакує. До, речі, можна додавати не тільки в салати, але й в бутерброди, тости та брускети, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Вам потрібні наступні:

  • яблука — 2 шт.;
  • лимонний сік — 1 ст. л.;
  • гірчиця — 1 ч.л.;
  • сіль — 1 ч.л.;
  • цукор — 1 ч.л.;
  • чорний мелений перець — ⅓ ч.л.;
  • рослинна олія — 100 мл.

Як приготувати

Яблука потрібно очистити та нарізати скибками. Краще брати кислі сорти. Покладіть в пакет та зав’яжіть його. Проколіть в кількох місцях. Відправте в мікрохвильовку на 5 хвилин. Яблука мають бути м’якими. Коли охолонуть, відправте в блендер. Потім з’єднайте з рештою компонентів.

Олію додають порційно. Все на раз виливати не треба. Збивайте масу до однорідної консистенції. Готовий майонез зберігайте в холодильнику. Не переживайте за консистенцію. Після охолодження майонез загустіє. Смачного!

Оновіть свій сніданок: Одна спеція, що зробить смажені яйця хрумкими і ароматними

четвер, 31 липень 2025, 1:03

Смажене яйце - проста та швидка страва, яка може стати справжнім шедевром, якщо знати один маленький секрет. Додайте у сковороду жменю свіжих трав перед тим, як розбити яйце, і ваш сніданок заграє новими смаками та текстурами, передають Патріоти Україн...

Їжа, яку ніколи не можна їсти після падіння - ось де ховається 97% бактерій

вівторок, 29 липень 2025, 17:50

Їжа, яка впала на землю, може миттєво перетворитися на бактерійну пастку - особливо влітку. Дієтологиня Емілі Лімінг попереджає: деякі продукти поглинають до 97% мікробів уже в першу секунду після падіння, передають Патріоти України. Чи справді діє "пр...