Смакота! Рецепт майонезу без яєць для заправки салатів із цікавим основним компонентом

Магазинні майонези зручні, але користі від них повний нуль. Це об’єктивно. Покращити смак страв з цим соусом можна, якщо приготувати його самостійно. Спробуйте рецепт на основі яблук. Це досить несподівано, але з різними типами продуктів такий майонез дуже добре смакує. До, речі, можна додавати не тільки в салати, але й в бутерброди, тости та брускети, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Вам потрібні наступні:

  • яблука — 2 шт.;
  • лимонний сік — 1 ст. л.;
  • гірчиця — 1 ч.л.;
  • сіль — 1 ч.л.;
  • цукор — 1 ч.л.;
  • чорний мелений перець — ⅓ ч.л.;
  • рослинна олія — 100 мл.

Як приготувати

Яблука потрібно очистити та нарізати скибками. Краще брати кислі сорти. Покладіть в пакет та зав’яжіть його. Проколіть в кількох місцях. Відправте в мікрохвильовку на 5 хвилин. Яблука мають бути м’якими. Коли охолонуть, відправте в блендер. Потім з’єднайте з рештою компонентів.

Олію додають порційно. Все на раз виливати не треба. Збивайте масу до однорідної консистенції. Готовий майонез зберігайте в холодильнику. Не переживайте за консистенцію. Після охолодження майонез загустіє. Смачного!

Бюджетно і дуже смачно! Паштет із курячих сердечок

субота, 6 грудень 2025, 9:57

Святковий стіл не обов’язково має бути дорогим. Підготуйтеся до Нового року вже зараз, підібравши бюджетні рецепти. Страви з недорогих інгредієнтів можуть бути не менш смачними, ніж ті, що прийнято вважати дорогими делікатесами, передають Патріоти Укра...

Є секрет! Як зварити ідеальний рис, який не злипається

субота, 6 грудень 2025, 8:50

Коли справа доходить до приготування рису, співвідношення між кількістю крупи та води має абсолютно вирішальне значення, як і температура, яка готує рис на різних етапах процесу, та тривалість його приготування, передають Патріоти України. Недоварюванн...