Смакота родом із Волині: Рецепт курячих ковбасок-мазуриків із хрусткою скоринкою та сирною начинкою

Західна Україна славиться різноманіттям домашніх ковбас, одними є мазурики по-волинськи. Це соковиті та хрусткі котлети з курятини чи індички з розплавленим сиром. Автентична українська страва надзвичайно популярна на святкових столах, зазначають Патріоти України.

Готовий смаколик за формою схожий на ковбаски або січеники. Хрустка ковбаска чудово смакуватиме із салатом чи картопляним пюре.

Рецепт хрустких мазуриків

Час: 1 година
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 600 грам курячого фаршу;
  • 1 яйце куряче;
  • 25 мілілітрів молока;
  • 50 грам вершкового масла;
  • 50 грам твердого сиру;
  • 50-70 грам панірувальних сухарів;
  • 3-4 столові ложки олії;
  • сіль до смаку;
  • чорний перець до смаку.

Приготування:

  1. До курячого фаршу додати молоко, яйце, твердий сир, розтоплене вершкове масло, сіль і спеції до смаку.
  2. Суміш із фаршу ретельно вимішати.
  3. З маси вимісити котлетки у формі ковбасок. Ретельно їх обваляти в панірувальних сухарях.
  4. Для того, щоб мазурики тримали свою форму, варто залишити їх у морозилці на 20-30 хвилин.
  5. Після морозилки ковбаски обсмажити на олії з двох сторін.
  6. Знявши зі сковороди, покладіть мазурики на папір, щоб забрати зайвий жир.
  7. До столу подавати тільки гарячими. Також мазурики можна посипати зеленню.

А ви це знали? Не в холодильнику: Ось де зберігати шоколад, щоб він довго залишався смачним

вівторок, 16 грудень 2025, 19:10

Перед різдвяно-новорічними святами у наших домівках може зібратися непоганий запас шоколаду: від цукерок до інших виробів. З часом ви можете виявити, що цей шоколад став крейдяним або втратив свій насичений смак, передають Патріоти України. Часто це т...

Городникам на замітку! Чим змастити випічку для ідеальної скоринки

вівторок, 16 грудень 2025, 17:41

Аромат свіжоспеченого хліба чи булочок створює відчуття чарівності та затишку. Однак кулінарне захоплення викликає не лише запах, а й зовнішній вигляд виробу, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Апетитна, золотиста, хрустка чи ніжна скоринк...