Смакота родом із Волині: Рецепт курячих ковбасок-мазуриків із хрусткою скоринкою та сирною начинкою

Західна Україна славиться різноманіттям домашніх ковбас, одними є мазурики по-волинськи. Це соковиті та хрусткі котлети з курятини чи індички з розплавленим сиром. Автентична українська страва надзвичайно популярна на святкових столах, зазначають Патріоти України.

Готовий смаколик за формою схожий на ковбаски або січеники. Хрустка ковбаска чудово смакуватиме із салатом чи картопляним пюре.

Рецепт хрустких мазуриків

Час: 1 година
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 600 грам курячого фаршу;
  • 1 яйце куряче;
  • 25 мілілітрів молока;
  • 50 грам вершкового масла;
  • 50 грам твердого сиру;
  • 50-70 грам панірувальних сухарів;
  • 3-4 столові ложки олії;
  • сіль до смаку;
  • чорний перець до смаку.

Приготування:

  1. До курячого фаршу додати молоко, яйце, твердий сир, розтоплене вершкове масло, сіль і спеції до смаку.
  2. Суміш із фаршу ретельно вимішати.
  3. З маси вимісити котлетки у формі ковбасок. Ретельно їх обваляти в панірувальних сухарях.
  4. Для того, щоб мазурики тримали свою форму, варто залишити їх у морозилці на 20-30 хвилин.
  5. Після морозилки ковбаски обсмажити на олії з двох сторін.
  6. Знявши зі сковороди, покладіть мазурики на папір, щоб забрати зайвий жир.
  7. До столу подавати тільки гарячими. Також мазурики можна посипати зеленню.

Ключ до гарного самопочуття, енергії та довголіття: ТОП-5 продуктів, які мають бути в раціоні жінки кожен день

вівторок, 29 квітень 2025, 5:40

Здорове харчування - ключ до гарного самопочуття, енергії та довголіття. Дієтологи рекомендують включати у щоденний раціон жінок низку продуктів, які підтримують баланс поживних речовин та сприяють здоров’ю. Вони допомагають зміцнити імунну систему, пі...

Господиням на замітку! Не вимішуйте фарш руками, щоб не зробити велику помилку

вівторок, 29 квітень 2025, 0:08

В процесі готування котлет фарш доводиться вимішувати. Без цієї дії неможливо обійтись. Більшість господинь роблять це руками. Зрештою, метод є дещо помилковим. Розповідаємо далі, чому так, передають Патріоти України. Руками перемішувати фарш зручно, а...