Смакота родом із Волині: Рецепт курячих ковбасок-мазуриків із хрусткою скоринкою та сирною начинкою

Західна Україна славиться різноманіттям домашніх ковбас, одними є мазурики по-волинськи. Це соковиті та хрусткі котлети з курятини чи індички з розплавленим сиром. Автентична українська страва надзвичайно популярна на святкових столах, зазначають Патріоти України.

Готовий смаколик за формою схожий на ковбаски або січеники. Хрустка ковбаска чудово смакуватиме із салатом чи картопляним пюре.

Рецепт хрустких мазуриків

Час: 1 година
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 600 грам курячого фаршу;
  • 1 яйце куряче;
  • 25 мілілітрів молока;
  • 50 грам вершкового масла;
  • 50 грам твердого сиру;
  • 50-70 грам панірувальних сухарів;
  • 3-4 столові ложки олії;
  • сіль до смаку;
  • чорний перець до смаку.

Приготування:

  1. До курячого фаршу додати молоко, яйце, твердий сир, розтоплене вершкове масло, сіль і спеції до смаку.
  2. Суміш із фаршу ретельно вимішати.
  3. З маси вимісити котлетки у формі ковбасок. Ретельно їх обваляти в панірувальних сухарях.
  4. Для того, щоб мазурики тримали свою форму, варто залишити їх у морозилці на 20-30 хвилин.
  5. Після морозилки ковбаски обсмажити на олії з двох сторін.
  6. Знявши зі сковороди, покладіть мазурики на папір, щоб забрати зайвий жир.
  7. До столу подавати тільки гарячими. Також мазурики можна посипати зеленню.

Просто ідеальні! Як приготувати апетитні сирні оладки, за якими всі вишикуються в чергу

п’ятниця, 22 листопад 2024, 22:10

Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...

Це може здивувати! Кулінарні секрети, про які знає не кожна господиня

п’ятниця, 22 листопад 2024, 18:09

Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...