Смакота! Секрет сирної запіканки без борошна

Напевно багато господинь люблять починати день із прекрасного сніданку у вигляді запіканки з сиру. Але страва має одну неприємну особливість: вона постійно прилипає до форми для випічки, передають Патріоти України.

Це найчастіше залежить від майстерності кулінара: проблема у складі інгредієнтів. Якщо трохи видозмінити класичний рецепт, дістати запіканку буде дуже просто.

У чому полягає основна хитрість

Як правило, одним із компонентів запіканки є пшеничне борошно. Через це страву непросто дістати із форми. Тому інгредієнт простіше замінити на манну крупу. На пів кілограма кисломолочного сиру варто брати три великі ложки манки.

Також варто пам’ятати, що страви на основі манки повинні трохи “відпочивати” перед приготуванням. Після того, як тісто буде готове, йому потрібно побути від 15 до 20 хвилин у холодильнику.

Далі обробляємо маслом форму, викладаємо запіканку та готуємо протягом півгодини. Оптимальною температурою для приготування є 200 градусів. За такого підходу страва виходить смачною і легкою. До того ж, запіканка не липне до форми.

Зміцнює серце, мозок та імунітет: Ця копчена риба - справжня знахідка для літніх людей

понеділок, 25 серпень 2025, 9:45

Експерти наголошують, що ми, як нація, досі споживаємо забагато червоного м’яса і замало риби. Однак саме раціон, багатий на рибу та морепродукти, характерний для регіонів з найвищою тривалістю життя., передають Патріоти України. Риба постачає організм...

Цей секрет творить дива! Додайте половину ложки в ранкову каву - і метаболізм прискориться

понеділок, 25 серпень 2025, 8:12

Кава - улюблений ранковий напій багатьох людей. Вона заряджає енергією, покращує концентрацію та настрій, а також багата антиоксидантами. Проте її користь можна значно посилити, додавши у напій кілька спецій, передають Патріоти України. Чому варто дода...