Смакота! Секрет сирної запіканки без борошна

Напевно багато господинь люблять починати день із прекрасного сніданку у вигляді запіканки з сиру. Але страва має одну неприємну особливість: вона постійно прилипає до форми для випічки, передають Патріоти України.

Це найчастіше залежить від майстерності кулінара: проблема у складі інгредієнтів. Якщо трохи видозмінити класичний рецепт, дістати запіканку буде дуже просто.

У чому полягає основна хитрість

Як правило, одним із компонентів запіканки є пшеничне борошно. Через це страву непросто дістати із форми. Тому інгредієнт простіше замінити на манну крупу. На пів кілограма кисломолочного сиру варто брати три великі ложки манки.

Також варто пам’ятати, що страви на основі манки повинні трохи “відпочивати” перед приготуванням. Після того, як тісто буде готове, йому потрібно побути від 15 до 20 хвилин у холодильнику.

Далі обробляємо маслом форму, викладаємо запіканку та готуємо протягом півгодини. Оптимальною температурою для приготування є 200 градусів. За такого підходу страва виходить смачною і легкою. До того ж, запіканка не липне до форми.

А ви це знали? Чому суп не можна розігрівати в мікрохвильовій печі

четвер, 6 березень 2025, 11:30

Мікрохвильова піч – дуже зручний і популярний кухонний гаджет, яким користуються практично всі. Але не всі знають, що деякі страви категорично не можна гріти в ній, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисною інформацією, чому не мо...

Є секрет! Як зберегти колір зелені в супі

четвер, 6 березень 2025, 11:07

Зелень – важливий інгредієнт для перших страв. Петрушка або кріп не тільки покращують смак супу, але й роблять рідку страву набагато більш апетитною. Однак це відбувається лише за умови збереження у компонента яскравого зеленого кольору, передають Патр...