
Деруни бувають соковиті та із золотистою скоринкою або зелені та гумові – все залежить від того, який рецепт використовувала господиня. Є думка, що наші бабусі знали якийсь особливий секрет, який дозволяв їм готувати просто приголомшливі млинці. Насправді ніякого секрету немає, є лише досвід та майстерність, передають Патріоти України.
Що потрібно для приготування
- По-перше, багато залежить від сорту вибраної картоплі. Потрібно зупиняти вибір на бульбах жовтого кольору. Жовта картопля багата на крохмаль, а після того, як її зітруть – вона не так інтенсивно виділяє сік. Нерідко кулінари називають цей сорт універсальним за те, що бульби відмінно варяться, придатні для смаження та приготування інших страв;
- По-друге, якщо хочете щоб деруни хрумтіли, потріть бульби на велику тертку. Однак у класичному виконанні овочі для дерунів труть на дрібній тертці. Сучасні куховарки воліють працювати з такими знаряддями праці, як блендер, а деякі зовсім м’ясорубкою;
- По-третє, щоб суміш не потемніла (у цьому випадку деруни вийдуть зеленого кольору), потрібно в картоплю потерти цибулю. Вона збереже колір;
- По-четверте, якщо хочете зробити млинці соковитішими, додайте трохи сметани в готову суміш. Можливо, доведеться злити зайвий сік перед цим;
- По-п’яте, щоб деруни під час смаження не пригоряли і не сохли на сковороді, додають разом із олією трохи води, а сковороду накривають кришкою.
Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі
Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...
Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...