Смакота! Що додати в сир, щоб сирники вийшли пишними

Просту і улюблену багатьма страву можна легко зіпсувати, а багато хто продовжує повторювати одну і ту ж помилку.

Насправді зробити сирники пишними можна лише за допомогою одного інгредієнта. Борошно потрібно лише для панірування.

Насправді в тісто для сирників потрібно класти не борошно, а манку.

Щоб страва вийшла легкою та повітряною, на півкілограма сиру беріть дві столові ложки манки.

Крім того, “забити” тісто для сирників і зробити його важким може яйце.

Помиляються ті господині, які вважають, що чим більше яєць, тим пишнішим і ніжнішим виходить тісто. Насправді такі сирники виходять гумовими.

На кілограм сиру достатньо додати лише одне яйце.

Дотримуючись цих правил, не додавайте в тісто більше розпушувачів. Замішавши тісто на манній крупі, дайте йому постояти хвилин 15-30, щоб за цей час манка ввібрала зайву вологу та розбухла.

Також, якщо сир сухуватий, можна додати в тісто трохи масла, а формуючи майбутні сирники, не забудьте змочити руки прохолодною водою, щоб до них не прилипало сирна маса.

При цьому не стискайте і не утрамбовуйте сирник. Зайва маса не зробить його більш пишним та повітряним.

А щоб сирники покрилися золотистою скоринкою, заздалегідь розігрійте сковороду з маслом, а після того як викладете сирники, відразу зменшіть вогонь до середнього.

Навіщо під час приготування борщу деякі господині додають томатний сік

вівторок, 11 лютий 2025, 10:09

Борщ є одним із найскладніших у плані приготування, оскільки ідеальну страву під силу приготувати лише досвідченій господині, передають Патріоти України. Важливо не тільки правильно вибрати список продуктів, але й знати певні секрети дуже смачної страв...

Як виправити занадто жирний суп - хитрощі досвідчених кулінарів

вівторок, 11 лютий 2025, 9:14

Під час приготування традиційних супів важливо дотримуватись балансу: вони не повинні бути “порожніми”, але й зайва жирність першим стравам ні до чого, передають Патріоти України. Іноді в процесі готування можна помітити, що суп виходить занадто жирним...