Просту і улюблену багатьма страву можна легко зіпсувати, а багато хто продовжує повторювати одну і ту ж помилку.
Насправді зробити сирники пишними можна лише за допомогою одного інгредієнта. Борошно потрібно лише для панірування.
Насправді в тісто для сирників потрібно класти не борошно, а манку.
Щоб страва вийшла легкою та повітряною, на півкілограма сиру беріть дві столові ложки манки.
Крім того, “забити” тісто для сирників і зробити його важким може яйце.
Помиляються ті господині, які вважають, що чим більше яєць, тим пишнішим і ніжнішим виходить тісто. Насправді такі сирники виходять гумовими.
На кілограм сиру достатньо додати лише одне яйце.
Дотримуючись цих правил, не додавайте в тісто більше розпушувачів. Замішавши тісто на манній крупі, дайте йому постояти хвилин 15-30, щоб за цей час манка ввібрала зайву вологу та розбухла.
Також, якщо сир сухуватий, можна додати в тісто трохи масла, а формуючи майбутні сирники, не забудьте змочити руки прохолодною водою, щоб до них не прилипало сирна маса.
При цьому не стискайте і не утрамбовуйте сирник. Зайва маса не зробить його більш пишним та повітряним.
А щоб сирники покрилися золотистою скоринкою, заздалегідь розігрійте сковороду з маслом, а після того як викладете сирники, відразу зменшіть вогонь до середнього.
Відразу після завершення варіння макаронних виробів їх потрібно відкинути на друшляк, передають Патріоти України. Як відомо, це необхідно для видалення води, в якій варився продукт. При цьому багато кулінарів роблять серйозну помилку: вони зливають абс...
Макарони – одна з найпростіших у приготуванні страв, але навіть у такій, здавалося б, легкій справі можна припуститися помилок. Якщо неправильно дотримуватися технології варіння, вони можуть стати клейкими, втратити форму або навіть перетворитися на ка...