
Таку запіканку ми їли у дитячих садках та школах, і для багатьох вона асоціюється зі смаком дитинства, передають Патріоти України.
Як приготувати вдома такий самий ласий шматочок запіканки?
У приготуванні запіканки головне використовувати якісні продукти.
А щоб приготувати запіканку, як у дитячому садку, потрібно лише дотримуватись рецепту.
Складові:
Приготування
Викладаємо заздалегідь усі інгредієнти із холодильника.
Кисломолочний сир, молоко, олія та яйця повинні бути кімнатної температури.
Сир для запіканки потрібно брати високій жирності.
Перетираємо через сито сир, щоб запіканка вийшла повітряною.
В окремій тарілці збиваємо міксером яйця з цукром, вливаємо молоко та перемішуємо.
Додаємо в яєчно-молочну суміш шматочок вершкового масла та ванілін.
Важливо: масло не потрібно розтоплювати, інакше зміниться консистенція тіста.
Додаємо потроху кисломолочний сир, манку і після кожної ложки крупи збиваємо масу міксером.
Викладаємо у тарілку сир і перемішуємо ще раз міксером.
Залишаємо тісто на півгодини, щоб манка набрякла.
Розігріваємо духовку до 180 градусів, викладаємо тісто у форму для запікання та готуємо запіканку близько 30 хвилин.
Коли скоринка стане рум’яною, духовку можна вимикати.
Невеликий секрет: не виймайте запіканку з духовки одразу, інакше вона одразу опуститься.
Наріжте запіканку шматочками, змастіть маслом і подавайте до столу.
Запіканку можна подавати з варенням, сметаною або молочним соусом, як подають її в дитячих садках.
Приготувати молочний соус можна так: змішайте молоко, цукор, борошно та ваніль.
Підігрійте до згущення, додайте шматочок вершкового масла, перемішайте та охолодіть.
Запіканка із соусом, як у дитячому садку, готова. Смачного!
Піца давно стала улюбленою стравою мільйонів людей, адже її легко замовити й важко втриматися від зайвого шматочка. Та за зовнішньою простотою цієї страви ховаються ризики, про які ми часто навіть не замислюємося, передають Патріоти України. Регулярне ...
Холодильник часто сприймається як універсальне місце для зберігання будь-яких продуктів. Насправді частина їжі в холоді псується швидше або втрачає смак і текстуру. Неправильне зберігання також створює зайве навантаження на техніку через вологу та стор...