Смакота! Що потрібно додати в запіканку, щоб вийшла такою, як у дитячому садку

Таку запіканку ми їли у дитячих садках та школах, і для багатьох вона асоціюється зі смаком дитинства, передають Патріоти України.

Як приготувати вдома такий самий ласий шматочок запіканки?

Подробиці

У приготуванні запіканки головне використовувати якісні продукти.

А щоб приготувати запіканку, як у дитячому садку, потрібно лише дотримуватись рецепту.

Складові:

  • Сир – 500 грамів.
  • Манка – 100 г.
  • Масло вершкове – 50 грамів.
  • Цукор – 100 г.
  • Молоко – 50 г.
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванілін – щіпка.

Приготування

Викладаємо заздалегідь усі інгредієнти із холодильника.

Кисломолочний сир, молоко, олія та яйця повинні бути кімнатної температури.

Сир для запіканки потрібно брати високій жирності.

Перетираємо через сито сир, щоб запіканка вийшла повітряною.

В окремій тарілці збиваємо міксером яйця з цукром, вливаємо молоко та перемішуємо.

Додаємо в яєчно-молочну суміш шматочок вершкового масла та ванілін.

Важливо: масло не потрібно розтоплювати, інакше зміниться консистенція тіста.

Додаємо потроху кисломолочний сир, манку і після кожної ложки крупи збиваємо масу міксером.

Викладаємо у тарілку сир і перемішуємо ще раз міксером.

Залишаємо тісто на півгодини, щоб манка набрякла.

Розігріваємо духовку до 180 градусів, викладаємо тісто у форму для запікання та готуємо запіканку близько 30 хвилин.

Коли скоринка стане рум’яною, духовку можна вимикати.

Невеликий секрет: не виймайте запіканку з духовки одразу, інакше вона одразу опуститься.

Наріжте запіканку шматочками, змастіть маслом і подавайте до столу.

Запіканку можна подавати з варенням, сметаною або молочним соусом, як подають її в дитячих садках.

Приготувати молочний соус можна так: змішайте молоко, цукор, борошно та ваніль.

Підігрійте до згущення, додайте шматочок вершкового масла, перемішайте та охолодіть.

Запіканка із соусом, як у дитячому садку, готова. Смачного!

Фастфуд може викликати проблеми з пам’яттю ще до набору ваги! Вчені приголомшили заявою

середа, 1 жовтень 2025, 9:59

Дослідники з Медичної школи Університету Північної Кароліни з’ясували, що жирна їжа, типова для фастфуду, може порушити роботу пам’яті всього за кілька днів, передають Патріоти України. У статті, опублікованій у журналі Neuron, науковці пояснюють: післ...

Всього трішки смакоти - і вже ризик хвороб? Скільки солодкого можна їсти на день - відповідь медиків

середа, 1 жовтень 2025, 9:50

Солодке - слабкість багатьох людей. Але чи є межа, після якої улюблені десерти перестають бути безпечними і перетворюються на загрозу для здоров’я? Лікарі й дієтологи одностайні: головне - знати норму, передають Патріоти України. За даними Всесвітньої ...