
Існує безліч рецептів приготування смачного та соковитого шашлику. Його готують з різних видів м'яса. Багато кулінарів наполягають на тому, що саме правильний вибір м'яса дає гарантію того, що страва буде ідеальною. Патріоти України пропонують вашій увазі рецепт шашлику «з грузинською родзинкою».
Інгредієнти:
- 250 г курячого філе, замаринованого та нарізаного порційно;
- 1 середній баклажан;
- 50 г тахіни (кунжутної пасти);
- 10 г зернят кунжуту;
- 1 лаваш;
- 1 невеличкий пучок петрушки;
- кілька гілочок кінзи;
- 10 г сумаху;
- 50 г волоського горіха;
- 50 г соусу наршараб (гранатової заправки);
- 100 г сиру фета.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте до неї запікатися баклажан (приблизно на 30 хвилин).
- Готовий баклажан охолодіть, розріжте вздовж і ложкою вийміть із половинок м'якоть.
- Баклажанну м'якоть посоліть і змішайте з тахіною.
- Шматочки курячого шашлику нанижіть на шпажки й обсмажте на мангалі, решітці або сковорідці до готовності.
- Волоський горіх наріжте грубо, сир – кубиками 2 × 2 сантиметри.
- Готовий шашлик викладіть на підігрітий лаваш, зверху – сир, волоські горіхи, нарізану зелень кінзи, петрушки. Притрусіть начинку сумахом, рясно полийте соусом наршараб, посипте кунжутом і сформуйте з лаваша тугенький рол.
- За бажанням рол можна підсмажити.
- Подавайте страву гарячою.
Смачного!
Якщо сирники вийшли занадто вологими, то вони явно не збережуть форму. Така страва буквально розвалиться в процесі термічної обробки. Для того щоб цього не сталося, потрібно правильно готувати сирники, передають Патріоти України. Відправляти в тісто та...
Свіжі овочі в салаті мають лише один недолік – вони не вчасно пускають сік. Найчастіше неприємні сюрпризи дають томати, але досвідчені кулінари відкрили для себе один цікавий спосіб і поділилися цією хитрістю, передають Патріоти України. Не дарма цей о...