Смакота, що зникне миттєво: Рецепт курячих шашличків з баклажаном та соусом наршараб у лаваші

Існує безліч рецептів приготування смачного та соковитого шашлику. Його готують з різних видів м'яса. Багато кулінарів наполягають на тому, що саме правильний вибір м'яса дає гарантію того, що страва буде ідеальною. Патріоти України пропонують вашій увазі рецепт шашлику «з грузинською родзинкою».

Інгредієнти:

  • 250 г курячого філе, замаринованого та нарізаного порційно;
  • 1 середній баклажан;
  • 50 г тахіни (кунжутної пасти);
  • 10 г зернят кунжуту;
  • 1 лаваш;
  • 1 невеличкий пучок петрушки;
  • кілька гілочок кінзи;
  • 10 г сумаху;
  • 50 г волоського горіха;
  • 50 г соусу наршараб (гранатової заправки);
  • 100 г сиру фета.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте до неї запікатися баклажан (приблизно на 30 хвилин).
  2. Готовий баклажан охолодіть, розріжте вздовж і ложкою вийміть із половинок м'якоть.
  3. Баклажанну м'якоть посоліть і змішайте з тахіною.
  4. Шматочки курячого шашлику нанижіть на шпажки й обсмажте на мангалі, решітці або сковорідці до готовності.
  5. Волоський горіх наріжте грубо, сир – кубиками 2 × 2 сантиметри.
  6. Готовий шашлик викладіть на підігрітий лаваш, зверху – сир, волоські горіхи, нарізану зелень кінзи, петрушки. Притрусіть начинку сумахом, рясно полийте соусом наршараб, посипте кунжутом і сформуйте з лаваша тугенький рол.
  7. За бажанням рол можна підсмажити.
  8. Подавайте страву гарячою.

Смачного!

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...

Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

субота, 18 січень 2025, 17:13

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...