Смакота, що зникне миттєво: Рецепт курячих шашличків з баклажаном та соусом наршараб у лаваші

Існує безліч рецептів приготування смачного та соковитого шашлику. Його готують з різних видів м'яса. Багато кулінарів наполягають на тому, що саме правильний вибір м'яса дає гарантію того, що страва буде ідеальною. Патріоти України пропонують вашій увазі рецепт шашлику «з грузинською родзинкою».

Інгредієнти:

  • 250 г курячого філе, замаринованого та нарізаного порційно;
  • 1 середній баклажан;
  • 50 г тахіни (кунжутної пасти);
  • 10 г зернят кунжуту;
  • 1 лаваш;
  • 1 невеличкий пучок петрушки;
  • кілька гілочок кінзи;
  • 10 г сумаху;
  • 50 г волоського горіха;
  • 50 г соусу наршараб (гранатової заправки);
  • 100 г сиру фета.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте до неї запікатися баклажан (приблизно на 30 хвилин).
  2. Готовий баклажан охолодіть, розріжте вздовж і ложкою вийміть із половинок м'якоть.
  3. Баклажанну м'якоть посоліть і змішайте з тахіною.
  4. Шматочки курячого шашлику нанижіть на шпажки й обсмажте на мангалі, решітці або сковорідці до готовності.
  5. Волоський горіх наріжте грубо, сир – кубиками 2 × 2 сантиметри.
  6. Готовий шашлик викладіть на підігрітий лаваш, зверху – сир, волоські горіхи, нарізану зелень кінзи, петрушки. Притрусіть начинку сумахом, рясно полийте соусом наршараб, посипте кунжутом і сформуйте з лаваша тугенький рол.
  7. За бажанням рол можна підсмажити.
  8. Подавайте страву гарячою.

Смачного!

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...

Як відрізнити справжнє масло від підробки - прості способи, які врятують печінку та гаманець

середа, 8 жовтень 2025, 17:44

Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...