
Існує безліч рецептів приготування смачного та соковитого шашлику. Його готують з різних видів м'яса. Багато кулінарів наполягають на тому, що саме правильний вибір м'яса дає гарантію того, що страва буде ідеальною. Патріоти України пропонують вашій увазі рецепт шашлику «з грузинською родзинкою».
Інгредієнти:
- 250 г курячого філе, замаринованого та нарізаного порційно;
- 1 середній баклажан;
- 50 г тахіни (кунжутної пасти);
- 10 г зернят кунжуту;
- 1 лаваш;
- 1 невеличкий пучок петрушки;
- кілька гілочок кінзи;
- 10 г сумаху;
- 50 г волоського горіха;
- 50 г соусу наршараб (гранатової заправки);
- 100 г сиру фета.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте до неї запікатися баклажан (приблизно на 30 хвилин).
- Готовий баклажан охолодіть, розріжте вздовж і ложкою вийміть із половинок м'якоть.
- Баклажанну м'якоть посоліть і змішайте з тахіною.
- Шматочки курячого шашлику нанижіть на шпажки й обсмажте на мангалі, решітці або сковорідці до готовності.
- Волоський горіх наріжте грубо, сир – кубиками 2 × 2 сантиметри.
- Готовий шашлик викладіть на підігрітий лаваш, зверху – сир, волоські горіхи, нарізану зелень кінзи, петрушки. Притрусіть начинку сумахом, рясно полийте соусом наршараб, посипте кунжутом і сформуйте з лаваша тугенький рол.
- За бажанням рол можна підсмажити.
- Подавайте страву гарячою.
Смачного!
Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...
Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України. На їх думку, крупа і так чиста. До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми. Проте ...