
Існує безліч рецептів приготування смачного та соковитого шашлику. Його готують з різних видів м'яса. Багато кулінарів наполягають на тому, що саме правильний вибір м'яса дає гарантію того, що страва буде ідеальною. Патріоти України пропонують вашій увазі рецепт шашлику «з грузинською родзинкою».
Інгредієнти:
- 250 г курячого філе, замаринованого та нарізаного порційно;
- 1 середній баклажан;
- 50 г тахіни (кунжутної пасти);
- 10 г зернят кунжуту;
- 1 лаваш;
- 1 невеличкий пучок петрушки;
- кілька гілочок кінзи;
- 10 г сумаху;
- 50 г волоського горіха;
- 50 г соусу наршараб (гранатової заправки);
- 100 г сиру фета.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте до неї запікатися баклажан (приблизно на 30 хвилин).
- Готовий баклажан охолодіть, розріжте вздовж і ложкою вийміть із половинок м'якоть.
- Баклажанну м'якоть посоліть і змішайте з тахіною.
- Шматочки курячого шашлику нанижіть на шпажки й обсмажте на мангалі, решітці або сковорідці до готовності.
- Волоський горіх наріжте грубо, сир – кубиками 2 × 2 сантиметри.
- Готовий шашлик викладіть на підігрітий лаваш, зверху – сир, волоські горіхи, нарізану зелень кінзи, петрушки. Притрусіть начинку сумахом, рясно полийте соусом наршараб, посипте кунжутом і сформуйте з лаваша тугенький рол.
- За бажанням рол можна підсмажити.
- Подавайте страву гарячою.
Смачного!
Оливкову олію, особливо Extra Virgin (EVOO), визнано найкращою як для приготування їжі, так і для здоров’я. Такий висновок зробили чотири зареєстровані дієтологи (RDN), передають Патріоти України. Олія багата на корисні мононенасичені жири, які знижуют...
Запечене в духовці м'ясо виходить смачним й не вимагає постійної присутності господині на кухні. На свята часто готують у духовці курку, гуску або качку. Щоб птиця вийшла соковитою та ніжною, потрібно м’ясо правильно підготувати для запікання. М’ясу на...