Смакота, що зникне миттєво: Рецепт курячих шашличків з баклажаном та соусом наршараб у лаваші

Існує безліч рецептів приготування смачного та соковитого шашлику. Його готують з різних видів м'яса. Багато кулінарів наполягають на тому, що саме правильний вибір м'яса дає гарантію того, що страва буде ідеальною. Патріоти України пропонують вашій увазі рецепт шашлику «з грузинською родзинкою».

Інгредієнти:

  • 250 г курячого філе, замаринованого та нарізаного порційно;
  • 1 середній баклажан;
  • 50 г тахіни (кунжутної пасти);
  • 10 г зернят кунжуту;
  • 1 лаваш;
  • 1 невеличкий пучок петрушки;
  • кілька гілочок кінзи;
  • 10 г сумаху;
  • 50 г волоського горіха;
  • 50 г соусу наршараб (гранатової заправки);
  • 100 г сиру фета.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте до неї запікатися баклажан (приблизно на 30 хвилин).
  2. Готовий баклажан охолодіть, розріжте вздовж і ложкою вийміть із половинок м'якоть.
  3. Баклажанну м'якоть посоліть і змішайте з тахіною.
  4. Шматочки курячого шашлику нанижіть на шпажки й обсмажте на мангалі, решітці або сковорідці до готовності.
  5. Волоський горіх наріжте грубо, сир – кубиками 2 × 2 сантиметри.
  6. Готовий шашлик викладіть на підігрітий лаваш, зверху – сир, волоські горіхи, нарізану зелень кінзи, петрушки. Притрусіть начинку сумахом, рясно полийте соусом наршараб, посипте кунжутом і сформуйте з лаваша тугенький рол.
  7. За бажанням рол можна підсмажити.
  8. Подавайте страву гарячою.

Смачного!

Дві каші української кухні увійшли до рейтингу 50-ти найсмачніших у світі

субота, 9 серпень 2025, 18:25

Українські страви банош та коливо увійшли до рейтингу найкращих каш світу. Відповідний гастрономічний рейтинг склав портал TasteAtlas, передають Патріоти України. . На п'ятому місці рейтингу - традиційний український банош, який здавна готують у карпа...

Літній суперфуд, який знижує ризик раку, інсульту та деменції - просто їжте це щодня

субота, 9 серпень 2025, 12:10

Раціон харчування безпосередньо впливає на тривалість та якість життя: допомагає підтримувати молодий вигляд, здорову вагу та зменшує ризик хронічних захворювань. За словами вчених, особливо влітку слід звернути увагу на сезонні продукти, багаті на фла...