
Існує безліч рецептів приготування смачного та соковитого шашлику. Його готують з різних видів м'яса. Багато кулінарів наполягають на тому, що саме правильний вибір м'яса дає гарантію того, що страва буде ідеальною. Патріоти України пропонують вашій увазі рецепт шашлику «з грузинською родзинкою».
Інгредієнти:
- 250 г курячого філе, замаринованого та нарізаного порційно;
- 1 середній баклажан;
- 50 г тахіни (кунжутної пасти);
- 10 г зернят кунжуту;
- 1 лаваш;
- 1 невеличкий пучок петрушки;
- кілька гілочок кінзи;
- 10 г сумаху;
- 50 г волоського горіха;
- 50 г соусу наршараб (гранатової заправки);
- 100 г сиру фета.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте до неї запікатися баклажан (приблизно на 30 хвилин).
- Готовий баклажан охолодіть, розріжте вздовж і ложкою вийміть із половинок м'якоть.
- Баклажанну м'якоть посоліть і змішайте з тахіною.
- Шматочки курячого шашлику нанижіть на шпажки й обсмажте на мангалі, решітці або сковорідці до готовності.
- Волоський горіх наріжте грубо, сир – кубиками 2 × 2 сантиметри.
- Готовий шашлик викладіть на підігрітий лаваш, зверху – сир, волоські горіхи, нарізану зелень кінзи, петрушки. Притрусіть начинку сумахом, рясно полийте соусом наршараб, посипте кунжутом і сформуйте з лаваша тугенький рол.
- За бажанням рол можна підсмажити.
- Подавайте страву гарячою.
Смачного!
Чай – один із самих поширених та популярних напоїв у світі. Цей напій є культовим у багатьох країнах, та й у нас без чаювання не проходить прийом гостей, передають Патріоти України. Традиційно чай пють з цукром, а в деяких регіонах світк в чай додають ...
Бісквіт вважається правильно приготованим тільки в тому випадку, якщо кондитерський виріб вийшов високим та повітряним, передають Патріоти України. На жаль, далеко не всі господині можуть похвалитися вмінням приготувати саме таку страву. Деколи випічка...