Смакота! Шоколадний кекс у мікрохвильовій печі за п'ять хвилин

Випічка в мікрохвильовій печі – це завжди швидко та смачно. Замішування тіста і випікання займуть у вас не більше 5 хвилин, передають Патріоти України.

Кекс випікається порційно, просто в чашці, в якій зручно подавати. Десерт виходить пористим, злегка вологим, у міру солодким, з шоколадним ароматом і смаком.

Інгредієнти

борошно пшеничне
2 ст. л.
яйце куряче
1 шт.
молоко
2 ст. л.
цукор
1,5 ст. л.
розпушувач
0,5 ч. л.
какао-порошок
1 ч. л.
олія
1 ст. л.
цукор ванільний
0,5 ч. л.
вишня заморожена
7 шт.
сіль
щіпка
  1. Вишні без кісточок розморозьте.
  2. В мисці з'єднайте яйце, молоко, цукор, олію, ванільний цукор, сіль і перемішайте.
  3. Всипте просіяне з розпушувачем пшеничне борошно, какао-порошок і добре перемішайте. Додайте вишні та ще раз перемішайте.
  4. Викладіть тісто до кухля і покладіть до мікрохвильовки на три хвилини за потужності 800 Вт.

Поради:

  • Вишню використовуйте за бажанням.

Їжа, яку ніколи не можна їсти після падіння - ось де ховається 97% бактерій

вівторок, 29 липень 2025, 17:50

Їжа, яка впала на землю, може миттєво перетворитися на бактерійну пастку - особливо влітку. Дієтологиня Емілі Лімінг попереджає: деякі продукти поглинають до 97% мікробів уже в першу секунду після падіння, передають Патріоти України. Чи справді діє "пр...

Готуємо шашлик у духовці: Інгредієнти, які зроблять м’ясо ніжним і соковитим

вівторок, 29 липень 2025, 12:35

Приготувати смачний і соковитий курячий шашлик вдома просто - достатньо духовки та кількох сезонних овочів. Щоб м’ясо не вийшло сухим, важливо правильно вибрати маринад та спеції. Цей рецепт від фудблогерки Mariiam Foodblog допоможе зробити вечерю легк...