Смакота! Швидка квашена капуста з морквою та буряком - вже наступного дня можна їсти

Така капустка стане чудовою закускою і не залишиться поза увагою – з’їдається вона дуже швидко, тому готуйте відразу більше. Дуже вже смачно виходить, передають Патріоти України.

Пропорції вказані на 1 головку капусти вагою 1,5-1,7 кг. Зважайте на це при приготуванні маринаду. Якщо капустина у вас більша – зробіть трохи більше маринаду.

Які інгредієнти знадобляться:

  • капуста – 1 шт.
  • морква – 1 шт
  • буряк – 1 шт
  • часник – 6-8 зубчиків
  • вода – 1 л
  • сіль – 2 ст. ложки
  • цукор – 1 склянка
  • оцет 9% – 150 грам
  • олія рослинна – 0,5 склянки

Як приготувати:

Беремо невелику голівку капусти, розрізаємо її на 8 частин, при цьому зрізаємо качан – вона не знадобиться. Якщо вам не подобається, що капуста нарізана так крупно – можна нашаткувати її дрібніше, як вам зручно. Принципової різниці у смаку не буде.

Моркву і буряк натираємо на великій тертці або шаткуємо соломкою. Капусту, моркву та буряк укладаємо шарами в банку (3-літрова відмінно підходить), додаємо зубчики часнику. Якщо любите гостре – додайте гіркий перець на свій смак.

Потім заливаємо овочі гарячим маринадом, остуджуємо та прибираємо в холодильник на добу. Для маринаду потрібно змішати воду, сіль, цукор, олію. Як тільки маринад закипить – додаємо оцет, перемішуємо та одразу знімаємо з плити.

Капусту потрібно зберігати у холодильнику. Зберігатися вона може довго, але як показує практика : довго вона у вас не затримаєтся, тому що дуже смачна і з’їдається швидко. Обов’язково спробуйте цю капусту – вам сподобається! Смачного!

Джерело: ПростоВей

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 18:45

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...

Перестаньте варити рис у воді: Новий метод робить його шалено смачним

неділя, 6 липень 2025, 17:30

Готувати ідеальний рис - справжній виклик навіть для досвідчених господинь. Але експертка розкрила простий трюк, який перетворить "нудну" страву на справжній смаколик, передають Патріоти України. Багато хто стикається з проблемами: рис може бути занадт...