Смакота! Швидкий спосіб приготування натуральної томатної пасти на зиму - без крохмалю, консервантів, загусників

Паста виходить дуже еластична густа, ароматна і дуже смачна, інформує Ukr.Media. З 5 кг помідорів виходить 1,5 літрів томатної пасти, приблизно 3,5 літри соку. Насіння з томатів видаляти не потрібно, вони після варіння практично не відчуваються, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • помідори — 5 кг
  • болгарський перець — 5 штук
  • сіль — 0.5 ст. л. (18гр)
  • цукор — 1 ст. л. (25гр)
  • чорний перець — 1/3 ч. л.
  • паприка — 1 ч. л

Приготування

1. Беремо стиглі помідори і болгарський перець, ріжемо на дольки і все пропускаємо через дрібну решітку м'ясорубки. Виливаємо в посуд з товстим дном або антипригарним покриттям, ставимо на плиту вариться.

2. Як тільки починаються перші бульбашки, опускаємо сито в центр томата, там з'являється сік-водичка ми викреслюємо її ополоником, буде приблизно 3,5 літри соку. Прибираємо ситечко, потрібно ще проварювати томатну пасту хвилин 20.

3. Всипаємо сіль цукор чорний перець і паприку. Тепер все потрібно ретельно пробити блендером до однорідної консистенції. Далі проварити ще 10 хвилин.

4. Далі є кілька способів зберігання:

  • Киплячу томатну пасту розкладаємо по банках, випускаємо бульбашки, щоб не було порожнеч, накладаємо баночку доверху. Протремо серветкою, щоб краю були чистими і закупорюємо. Зберігати таку баночку можна при кімнатній температурі.
  • Беремо кондитерський мішок перекладаємо в нього гарячу томатну пасту і розкладаємо її по силіконовим формочкам в кожну силіконову формочку поміщається від 65 до 90 грамів. І відправляємо в заморозку в морозильну камеру.
  • Беремо маленькі пакетики з замочками наповнюємо їх томатною пастою і запечатуємо. У кожен пакетик можна розкладати різну кількість томатної пасти, наприклад в одну 1 столову ложку, а в інший 2. Взимку дістаємо потрібний вам пакетик відрізаємо кінчик і видавлюємо томатну пасту як пакетик з майонезом — дуже зручно.

Допоможуть позбутися жиру на животі! ТОП-5 напоїв, які слід пити перед сном

субота, 18 травень 2024, 21:28

Схуднення вимагає терпіння, дисципліни та зосередженості на підтримці здорового способу життя. Звертаючи увагу на те, що ви споживаєте перед сном, ви можете суттєво вплинути на процес втрати ваги. За словами News Bytes, включення цих п'яти напоїв перед...

Вдвічі більше смаку та аромату! Названо найкращі спеції для фаршу в чебуреки

субота, 18 травень 2024, 21:07

Фарш для чебуреків - повноцінна начинка, яку потрібно правильно підготувати та ароматизувати. Якщо цього не зробити, смак буде досить прісний. М’ясо та й м’ясо, але ж хочеться відчути більше смаку. Для цього потрібні спеції. Для кожного різновиду м’яса...