Смакота! Швидкий спосіб приготування натуральної томатної пасти на зиму - без крохмалю, консервантів, загусників

Паста виходить дуже еластична густа, ароматна і дуже смачна, інформує Ukr.Media. З 5 кг помідорів виходить 1,5 літрів томатної пасти, приблизно 3,5 літри соку. Насіння з томатів видаляти не потрібно, вони після варіння практично не відчуваються, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • помідори — 5 кг
  • болгарський перець — 5 штук
  • сіль — 0.5 ст. л. (18гр)
  • цукор — 1 ст. л. (25гр)
  • чорний перець — 1/3 ч. л.
  • паприка — 1 ч. л

Приготування

1. Беремо стиглі помідори і болгарський перець, ріжемо на дольки і все пропускаємо через дрібну решітку м'ясорубки. Виливаємо в посуд з товстим дном або антипригарним покриттям, ставимо на плиту вариться.

2. Як тільки починаються перші бульбашки, опускаємо сито в центр томата, там з'являється сік-водичка ми викреслюємо її ополоником, буде приблизно 3,5 літри соку. Прибираємо ситечко, потрібно ще проварювати томатну пасту хвилин 20.

3. Всипаємо сіль цукор чорний перець і паприку. Тепер все потрібно ретельно пробити блендером до однорідної консистенції. Далі проварити ще 10 хвилин.

4. Далі є кілька способів зберігання:

  • Киплячу томатну пасту розкладаємо по банках, випускаємо бульбашки, щоб не було порожнеч, накладаємо баночку доверху. Протремо серветкою, щоб краю були чистими і закупорюємо. Зберігати таку баночку можна при кімнатній температурі.
  • Беремо кондитерський мішок перекладаємо в нього гарячу томатну пасту і розкладаємо її по силіконовим формочкам в кожну силіконову формочку поміщається від 65 до 90 грамів. І відправляємо в заморозку в морозильну камеру.
  • Беремо маленькі пакетики з замочками наповнюємо їх томатною пастою і запечатуємо. У кожен пакетик можна розкладати різну кількість томатної пасти, наприклад в одну 1 столову ложку, а в інший 2. Взимку дістаємо потрібний вам пакетик відрізаємо кінчик і видавлюємо томатну пасту як пакетик з майонезом — дуже зручно.

Соя - продукт, якого бояться дарма: Чому її варто додати до раціону

четвер, 17 липень 2025, 19:05

Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...

Як зробити зелений чай ще кориснішим - прості секрети

четвер, 17 липень 2025, 18:07

Зелений чай очолює список продуктів, які варто регулярно вживати, особливо якщо ми хочемо зберегти здоров’я на довгі роки. Його корисні властивості важко переоцінити. Однак виявляється, що за допомогою простого прийому можна посилити його дію, передают...