Смакота! Швидкий спосіб приготування натуральної томатної пасти на зиму - без крохмалю, консервантів, загусників

Паста виходить дуже еластична густа, ароматна і дуже смачна, інформує Ukr.Media. З 5 кг помідорів виходить 1,5 літрів томатної пасти, приблизно 3,5 літри соку. Насіння з томатів видаляти не потрібно, вони після варіння практично не відчуваються, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • помідори — 5 кг
  • болгарський перець — 5 штук
  • сіль — 0.5 ст. л. (18гр)
  • цукор — 1 ст. л. (25гр)
  • чорний перець — 1/3 ч. л.
  • паприка — 1 ч. л

Приготування

1. Беремо стиглі помідори і болгарський перець, ріжемо на дольки і все пропускаємо через дрібну решітку м'ясорубки. Виливаємо в посуд з товстим дном або антипригарним покриттям, ставимо на плиту вариться.

2. Як тільки починаються перші бульбашки, опускаємо сито в центр томата, там з'являється сік-водичка ми викреслюємо її ополоником, буде приблизно 3,5 літри соку. Прибираємо ситечко, потрібно ще проварювати томатну пасту хвилин 20.

3. Всипаємо сіль цукор чорний перець і паприку. Тепер все потрібно ретельно пробити блендером до однорідної консистенції. Далі проварити ще 10 хвилин.

4. Далі є кілька способів зберігання:

  • Киплячу томатну пасту розкладаємо по банках, випускаємо бульбашки, щоб не було порожнеч, накладаємо баночку доверху. Протремо серветкою, щоб краю були чистими і закупорюємо. Зберігати таку баночку можна при кімнатній температурі.
  • Беремо кондитерський мішок перекладаємо в нього гарячу томатну пасту і розкладаємо її по силіконовим формочкам в кожну силіконову формочку поміщається від 65 до 90 грамів. І відправляємо в заморозку в морозильну камеру.
  • Беремо маленькі пакетики з замочками наповнюємо їх томатною пастою і запечатуємо. У кожен пакетик можна розкладати різну кількість томатної пасти, наприклад в одну 1 столову ложку, а в інший 2. Взимку дістаємо потрібний вам пакетик відрізаємо кінчик і видавлюємо томатну пасту як пакетик з майонезом — дуже зручно.

Господиням на замітку! Чому варто додавати крохмаль у фарш для фрикадельок

вівторок, 25 листопад 2025, 12:15

І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...