Смакота смачнюща! Пишні, ніжні медові пончики на молоці

Пишні, ніжні, дуже високі, медові пончики на молоці - цей домашній десерт набагато смачніше, ніж аналогічний з кав'ярні або магазину! Спробуйте приготувати такі пончики хоча б раз і вже не зможете відірватися? передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 260-280 мл теплого молока;
  • 3 ч. л. дріжджів (9 грамів);
  • 3 яєчних жовтки;
  • 550 гр борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 3 ст. л. рідкого меду — 45 гр;
  • 3 ст. л. вершкового масла або маргарину, близько 70 грамів;
  • щіпка солі.

Приготування:

1. У тепле молоко вливаємо 3 жовтки і дріжджі, все перемішуємо, накриваємо ємність рушником і залишаємо в теплому місці на 10-15 хвилин, інформує Ukr.Media.

2. Коли на поверхні з'являться невеликі бульбашки, додаємо все просіяне борошно, розпушувач і рідкий мед.

3. Замішуємо тісто. Додаємо розм'якшене масло або маргарин і дрібку солі. Знову замішуємо еластичне тісто, мнемо його руками кілька хвилин. Додавати масло або маргарин слід саме в кінці, щоб пончики вийшли пишними.

4. Відщипуємо або відрізаємо шматочок тіста вагою близько 45 грамів і формуємо з нього кульку. Проробляємо те ж саме з усім тістом, потім залишаємо кульки відпочивати протягом 45 хвилин, накривши рушником або харчовою плівкою. За цей час вони збільшаться мінімум удвічі.

5. Тепер занурюємо палець в борошно і робимо отвір в центрі майбутнього пончика. Після цього залишаємо пончики ще на 10 хвилин відпочивати.

6. Залишилося лише посмажити готові пончики на олії без запаху. Олія в сковороді має покривати пончики наполовину. Не робіть занадто високий вогонь, щоб не спалити їх! Смажте їх, як звичайні пиріжки, з двох сторін, по парі хвилин з кожного боку до характерного кольору.

Готові пончики можна посипати цукровою пудрою, полити розтопленим шоколадом, згущеним молоком або варенням, на ваш смак. Смачного!

Джерело: UkrMedia

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...

Щоб не зіпсувати! У якому посуді категорично не можна маринувати шашлик

четвер, 25 квітень 2024, 8:59

Шашлик можна готувати з різного м'яса, але найсмачніше буде зі свинини та курки. Але, дуже важливо пам'ятати, що запорука смачного шашлику - маринад і ще посуд, в якому ви його готуватимете, передають Патріоти України. Кулінарка поділилася в Instagram ...