Смакота смачнюща! Пишні, ніжні медові пончики на молоці

Пишні, ніжні, дуже високі, медові пончики на молоці - цей домашній десерт набагато смачніше, ніж аналогічний з кав'ярні або магазину! Спробуйте приготувати такі пончики хоча б раз і вже не зможете відірватися? передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 260-280 мл теплого молока;
  • 3 ч. л. дріжджів (9 грамів);
  • 3 яєчних жовтки;
  • 550 гр борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 3 ст. л. рідкого меду — 45 гр;
  • 3 ст. л. вершкового масла або маргарину, близько 70 грамів;
  • щіпка солі.

Приготування:

1. У тепле молоко вливаємо 3 жовтки і дріжджі, все перемішуємо, накриваємо ємність рушником і залишаємо в теплому місці на 10-15 хвилин, інформує Ukr.Media.

2. Коли на поверхні з'являться невеликі бульбашки, додаємо все просіяне борошно, розпушувач і рідкий мед.

3. Замішуємо тісто. Додаємо розм'якшене масло або маргарин і дрібку солі. Знову замішуємо еластичне тісто, мнемо його руками кілька хвилин. Додавати масло або маргарин слід саме в кінці, щоб пончики вийшли пишними.

4. Відщипуємо або відрізаємо шматочок тіста вагою близько 45 грамів і формуємо з нього кульку. Проробляємо те ж саме з усім тістом, потім залишаємо кульки відпочивати протягом 45 хвилин, накривши рушником або харчовою плівкою. За цей час вони збільшаться мінімум удвічі.

5. Тепер занурюємо палець в борошно і робимо отвір в центрі майбутнього пончика. Після цього залишаємо пончики ще на 10 хвилин відпочивати.

6. Залишилося лише посмажити готові пончики на олії без запаху. Олія в сковороді має покривати пончики наполовину. Не робіть занадто високий вогонь, щоб не спалити їх! Смажте їх, як звичайні пиріжки, з двох сторін, по парі хвилин з кожного боку до характерного кольору.

Готові пончики можна посипати цукровою пудрою, полити розтопленим шоколадом, згущеним молоком або варенням, на ваш смак. Смачного!

Джерело: UkrMedia

А ви це знали? З чим їсти гречку для максимальної користі та смаку

п’ятниця, 23 травень 2025, 6:14

Гречка неймовірно корисна, а крім цього смачна, якщо знати, як її готувати. Гречка запобігає утворенню жовчного каміння, знижує кров’яний тиск, зменшує ризики серцевих захворювань, а також раку грудей. Склад цієї крупи багатий міддю, магнієм, клітковин...

Це може здивувати! Кому не можна їсти полуницю та що треба знати про її вплив на організм

п’ятниця, 23 травень 2025, 5:40

Полуниця — одна з найулюбленіших ягід весни та літа, багата на вітаміни й антиоксиданти. Але, як і будь-який продукт, вона підходить не всім.передають Патріоти України. Ось детально: кому не можна їсти полуницю, на що звернути увагу та що корисного вон...