Смакота! Солодкий рулет без випікання та замісу тіста

Такий рулет ідеально підійде для тих, хто обожнює солодощі, проте намагається менше їх їсти. Готується швидко і просто, а смакує з користю та поживністю. Підіймає настрій та енергію, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування одного рулету візьміть:

  • сухофрукти (родзинки, курага, чорнослив) по 50 г
  • горіхи – 50 г
  • шоколад – 100 г
  • масло вершкове – 100 г
  • крекер чи інше печиво – 100 г
  • цукрова пудра чи какао

Сухофрукти замочіть окропом на 10 хвилин. Злийте воду, обсушіть та поріжте на кубики все, крім родзинок. Печиво подрібніть, але щоб була і крихта, і шматочки. Горіхи зробіть по розміру такими, як сухофрукти. Все добре розмішайте.

Розтопіть на паровій бані шоколад і вершкове масло. Влийте рідкий шоколад у суху суміш із сухофруктами та добре вимішайте.

Викладіть масу у вигляді ковбаски на харчову плівку. Загорніть у рулет дуже щільно, аби рулет не кришився згодом. Для додаткового ущільнення візьміть фольгу, яка маса рідкувата і плівка не справляється. Відправте в холодильник на 2-3 години для застигання.

Рулет можна обсипати цукровою пудрою чи посипати какао перед подачею та нарізанням. У розрізі має гарний вигляд, що й гостям не соромно подати.

Бюджетно і дуже смачно! Паштет із курячих сердечок

субота, 6 грудень 2025, 9:57

Святковий стіл не обов’язково має бути дорогим. Підготуйтеся до Нового року вже зараз, підібравши бюджетні рецепти. Страви з недорогих інгредієнтів можуть бути не менш смачними, ніж ті, що прийнято вважати дорогими делікатесами, передають Патріоти Укра...

Є секрет! Як зварити ідеальний рис, який не злипається

субота, 6 грудень 2025, 8:50

Коли справа доходить до приготування рису, співвідношення між кількістю крупи та води має абсолютно вирішальне значення, як і температура, яка готує рис на різних етапах процесу, та тривалість його приготування, передають Патріоти України. Недоварюванн...