Смакота! Свиняча грудинка у соєвому соусі для святкового столу або просто на бутерброди

Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає прекрасний колір, аромат і приголомшливий смак. Така грудинка гарна і для закуски, і для приготування бутербродів, передають Патріоти України.

Складові:

  • 1,4кг. свинина (грудинка)
  • 1 літр соєвий соус
  • спеції за смаком(часник, паприка, чорний мелений перець)

Спосіб приготування:

1. Для приготування беремо свинячу грудинку з невеликими прошарками сала та класичний соєвий соус. Якщо шматки грудинки великі, розрізаємо навпіл і викладаємо в каструлю.

2. Заливаємо свинину соєвим соусом та варимо після закипання на повільному вогні 45 хвилин. Грудинка вийде добре солоною. Якщо хочете отримати малосолене м’ясо, додайте 700 мл соєвого соусу і 300 мл води.

3. У процесі варіння шматочки періодично перевертаємо на різні боки. Грудинка при варінні набуває темного красивого кольору та прекрасного аромату.

5. Накриваємо все тарілкою, ставимо “грузик”, охолоджуємо близько 1:00 на столі і потім відправляємо в холодильник мінімум на 3 години (можна залишити і на ніч).

6. Шматочки свинячої грудинки виймаємо та просушуємо паперовими рушниками. Їх можна одразу нарізати та подавати.

7. А ще таку грудинку можна доповнити сумішшю із подрібненого часнику (5 зубчиків) та солодкої паприки (1 ч. л.). Просто шматочки натираємо і м’ясо готове. Виходить ще ароматніше та смачніше

8. Готову свинячу грудинку в соєвому соусі нарізаємо на шматочки і подаємо як м’ясну закуску або готуємо бутерброди. Можна зберігати у морозильній камері. Соєвий соус дає свинині прекрасний колір, аромат та смак. Смачного!!!

Джерело: ПростоВей

Розставлено крапки над "і": Що кажуть вчені про користь кісткового бульйону для здоров'я

вівторок, 7 жовтень 2025, 17:50

Кістковий бульйон нині став популярним продуктом харчування. Часто його називають "рідким золотом", адже вважається, що такий бульйон є порятунком від застуди, може полегшити біль у суглобах, а також позитивно впливає на шкіру та травлення, передають П...

Ви готуєте курку неправильно! Шефи розкрили головний секрет

вівторок, 7 жовтень 2025, 12:05

Скільки разів куряча грудка виходила сухою та прісною? Троє шеф-кухарів поділилися одним простим секретом, який робить курку ніжною, соковитою та ароматною, передають Патріоти України. Всі троє кухарів радять: не маринуйте, а засолюйте. Засолювання змі...