Смакота! Такий печінковий паштет ви ще не куштували

Печінка є специфічним продуктом. Будемо відверті, але не всі люблять її готувати. Це особистий вибір кожного, але паштет за цим рецептом виходить фантастично смачний. Не вірите? Спробуйте приготувати, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Продукти для приготування:

  • теляча печінка — 200 г;
  • свиняча печінка — 200 г;
  • копчена грудинка — 150 г;
  • шинка — 150 г;
  • черствий білий хліб — 3 скибки;
  • свинячий жир або смалець — 1 ст.л.;
  • чорний та духмяний перець;
  • кмин;
  • гірчиця;
  • сіль.

Як приготувати

Почніть з печінки. Її треба почистити від жовчних протоків. Далі її потрібно приготувати. Є два способи. Перший — це змастити деко жиром та запекти її. Другий — посмажити на сковороді на жирі. Коли печінка охолоне, наріжте її на шматки для подальшої обробки.

Отже, шматки печінки, грудинку та шинку, хліб двічі пропустіть через м’ясорубку або ретельно перебийте блендером. Посоліть, додайте спеції та гірчицю.

Такий паштет можна використовувати як самостійну складову для холодного типу вечерь, так і для бутербродів. Подавати можна, прикрасивши звареними в круту яйцями, скибками солодкого перцю, соленими огірками чи помідорами. Смачного!

Варто знати! Які помилки приводять до того, що сирники липнуть до сковороди

середа, 12 березень 2025, 13:07

Якщо в процесі приготування сирники липнуть до сковорідки, то блюдо може і не вийти. Корочка так і залишиться на сковоріді, а до столу доведеться подавати майже сирий сир. Іноді з такою проблемою може зіткнутися будь-яка господиня. Які недоліки в проце...

Господиням на замітку! Що потрібно робити, щоб котлети були соковитими

середа, 12 березень 2025, 12:05

Є сотні варіантів приготування котлет, які розкривають страву по новому, та дарують незабутнє гастрономічне задоволення. Багато кулінарів прагнуть навчитися готувати соковиті, рум’яні та ніжні котлети, які стануть справжнім хітом. Такий рецепт є, і він...