Смакота! Тертий пиріг з ягодами - досить їх морозити

Велика вірогідність того, що у вас в морозильній камері лежать заморожені ягоди. Досить їх там зберігати. Буває, що вони там лежать довго і нудно, чекаючи своєї черги на компот. Отже, тертий пиріг до чаю — найкраще рішення, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Вам потрібні наступні продукти:

  • борошно — 240 г;
  • масло — 100 г;
  • цукор — 70 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • ванільний цукор — 1 ч.л.;
  • розпушувач — 0,5 ч.л.;
  • сіль — дрібка;
  • ягоди — 600 г;
  • цукор — 150 г;
  • кукурудзяний крохмаль — 30 г.

Як приготувати пиріг

Для пирога можна брати будь-які ягоди. Якщо у вас мікс — буде ще краще та смачніше. Дайте ягодам розтанути та всипте до них цукор та крохмаль. Поставте на малий вогонь та помішуйте поки вони не пустять сік. Після цього зробіть вогонь більшим та доведіть до кипіння. Далі проваріть протягом 1 хвилини.

Готову начинку зніміть з плити, накрийте в контакт харчовою плівкою та поставте в ємність з холодною водою для охолодження.

Переходимо до тіста. Масло має бути м’яке. В ємність вбийте яйце, всипте звичайний та ванільний цукор. Збийте міксером до світлого кольору. Тепер час додати сіль та масло. Збийте міксером.

Введіть в масу частину просіяного борошна та розпушувач. Вимішайте та висипте решту борошна. Тісто має бути м’яким та не липким. Зберіть його в одну грудку.

Розділіть тісто на дві частини. Одна має бути більша. Працюємо спочатку з більшою частиною, а меншу покладіть в пакет та покладіть в морозилку на 30 хвилин.

Форму для випічки застеліть пергаментом. Можна тільки дно. Змастіть борти маслом. Розподіліть тісто та зробіть борти. Приберіть на 30 хвилин в холодильник.

Духовку розігрійте на 190 градусів. Тепер викладіть начинку в підготовлену форму. Підморожене тісто з меншої частини натріть на тертці та посипте пиріг. Поставте випікатися на 40 хвилин. Дістаньте з форми, дайте охолонути та присипте цукровою пудрою. Смачного!

Оцінять всі! Простіше простого - слойки з сосисками та сиром

четвер, 15 травень 2025, 18:13

Швидка випічка, яка займає від сили 20 хвилин, — ідеальний варіант. Якщо ви любите вироби з тіста та сосиски, цей рецепт буде для вас знахідкою. В ньому немає ніяких секретів, лише прості та доступні продукти, передають Патріоти України. Для приготуван...

Варто знати! Що обов'язково додати у фарш для котлет, щоб вони були соковитими і смачними

четвер, 15 травень 2025, 17:57

Рубані котлети можна готувати з будь-якого м'яса – курки, індички, свинини або навіть міксувати кілька видів. Але, якщо ви хочете, щоб вони були по-справжньому соковитими, додайте в основу свіжі овочі, наприклад, помідори, кабачки, передають Патріоти У...