Смакота! Тягучі сирні оладки за 15 хвилин на сніданок чи вечерю

Щоб трудові будні не здавалися похмурими, нудними і несмачними, достатньо почати ранок з смачного та ситного сніданку, передають Патріоти України.

Пропонуємо універсальний рецепт, для сніданку, вечері, перекушування. Він настільки швидкий у виконанні, що приготування займає лише 15 хвилин і можна ласувати смачною сирною стравою.

Знадобиться:

  • сир твердий 200 гр.
  • кефір 1 ст.
  • яйця 3 шт.
  • борошно 150 гр.
  • сода 0,5 ч.л
  • свіжа петрушка чи кріп 1 пучок
  • сушений часник за смаком
  • сіль 1/2 ч.л.

Приготування:

Яйця збити з кефіром і сіллю до однорідності (легко зробити це звичайною виделкою). Сир натерти на крупній тертушці, додати в кефірну масу. Додати борошно і соду. Борошна не повинно бути надто багато. Тісто має залишатися не густішим ніж на класичні оладки. Додати сушений часник.

ВАЖЛИВО! Можна використати і свіжий часник. Але тоді амбре після чаювання буде надто яскравим. Це варто враховувати всім, хто після їжі має намір близько спілкуватися з людьми. Сушений часник, у свою чергу, додає пікантну нотку в оладках, при цьому позбавляє насиченого часникового духу.

Петрушку дрібно нашаткувати. Додати до тіста. Весь процес, не відриваючись, займе трохи більше 5-7 хвилинРозігріти сковороду, трохи зменшити температуру і рівномірно розподіляючи тісто ополоником сформувати коржики. Обсмажити з кожного боку буквально по 1,5-2 хвилини. Щоб пришвидшити процес, можна смажити одночасно на двох сковорідках.

Подавати до столу оладки потрібно гарячими, і тут же смакувати та отримувати задоволення від сиру, запаморочливого аромату і неймовірно приємного смаку.

Джерело: ПростоВей

Не робіть помилок! Чому не виходить приготувати дійсно смачну окрошку

вівторок, 13 травень 2025, 5:40

Окрошка – один із головних символів теплої пори в українській кухні. Вона освіжає, насичує і легко готується. Але навіть така проста страва може вийти прісною або зовсім несмачною. Часто проблема не в рецепті, а в деталях приготування. Редакція FoodObo...

ТОП-3 продукти, які треба додати у фарш, щоб він вийшов більш смачним та ароматним

вівторок, 13 травень 2025, 0:12

Будь-який кулінар знає, що в хорошому фарші має бути не лише подрібнене м’ясо. Важливо додати й інші компоненти, без яких м’ясна основа не буде цілісною, а страви з неї не вийдуть пишними, соковитими та смачними, передають Патріоти України. Використан...