Смакота! Тушкована картопля з м’ясом у горщиках

Хоч зима лише почалась, у більшості господинь вже починається підготовка та складання меню для святкового столу, передають Патріоти України.

Звісно, враховуючи нинішню ситуацію, святкувати ми будемо дещо інакше. Але сьогодні всі ми – українці по особливому цінуємо кожен прожитий день. Хоч і розкидало нас знову по всьому світу.

Подробиці

Оскільки картопля залишається незмінною королевою святковго столу, пропонуємо не забувати та приготувати її запечену з м’ясом у горщиках.

Тушкована зі сметаною картопля з м’ясом – відмінний варіант як на кожен день, так і для святкового столу.

Для початку вам треба добре помити 500 г курячого філе (можна взяти м’якоть стегна, буде соковитіше), обсушити і нарізати на невеликі шматочки.

Також знадобиться 1-2 цибулини, які слід очистити та нарізати півкільцями.

Зробити страву ще смачнішими допоможуть печериці – можете додати близько 200 г грибів, які також потрібно помити та нарізати на тонкі пластинки.

На розігріту сковороду, змащену олією, викладіть цибулю і тушкуйте протягом 1-2 хвилин, після чого додайте гриби і тушкуйте ще 3-4 хвилини. Також краще обсмажити курку.

Картоплю (а вам знадобиться 4-6 бульб) за цей час необхідно почистити і відварити, після чого нарізати на кубики довільного розміру та укласти у горщики.

Наступний шар повинен складатися з м’яса, потім – гриби та цибуля. У кожен горщик додайте трохи води і по ложці сметани, а зверху присипте натертий на крупній тертці сир.

Залишилося розмістити горщики в духовці і запекти при температурі 180 градусів до повної готовності.

ТОП-5 продуктів, які покращать смак будь-якої каші

субота, 31 травень 2025, 12:13

Крупи становлять важливу частину нашого раціону, оскільки сприяють насиченню та покращенню стану здоров’я. Основна претензія на адресу страви полягає в тому, що вона виходить прісною і не дуже смачною. Тому для покращення якості каші варто вводити ціка...

Є секрет! Як прискорити варіння м’яса птиці і зробити його ніжнішим

субота, 31 травень 2025, 11:12

Приготування м’яса птиці забирає багато часу. На жаль, довге очікування не завжди винагороджується отриманням смачної страви. Досить трохи помилитися із тривалістю варіння, і м’ясо вийде жорстким та несмачним, передають Патріоти України. У кожного кулі...