Хоч зима лише почалась, у більшості господинь вже починається підготовка та складання меню для святкового столу, передають Патріоти України.
Звісно, враховуючи нинішню ситуацію, святкувати ми будемо дещо інакше. Але сьогодні всі ми – українці по особливому цінуємо кожен прожитий день. Хоч і розкидало нас знову по всьому світу.
Оскільки картопля залишається незмінною королевою святковго столу, пропонуємо не забувати та приготувати її запечену з м’ясом у горщиках.
Тушкована зі сметаною картопля з м’ясом – відмінний варіант як на кожен день, так і для святкового столу.
Для початку вам треба добре помити 500 г курячого філе (можна взяти м’якоть стегна, буде соковитіше), обсушити і нарізати на невеликі шматочки.
Також знадобиться 1-2 цибулини, які слід очистити та нарізати півкільцями.
Зробити страву ще смачнішими допоможуть печериці – можете додати близько 200 г грибів, які також потрібно помити та нарізати на тонкі пластинки.
На розігріту сковороду, змащену олією, викладіть цибулю і тушкуйте протягом 1-2 хвилин, після чого додайте гриби і тушкуйте ще 3-4 хвилини. Також краще обсмажити курку.
Картоплю (а вам знадобиться 4-6 бульб) за цей час необхідно почистити і відварити, після чого нарізати на кубики довільного розміру та укласти у горщики.
Наступний шар повинен складатися з м’яса, потім – гриби та цибуля. У кожен горщик додайте трохи води і по ложці сметани, а зверху присипте натертий на крупній тертці сир.
Залишилося розмістити горщики в духовці і запекти при температурі 180 градусів до повної готовності.
Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...
Кожна господиня обирає для себе ідеальний маринад для м’яса, щоб було соковитим, ароматним, ніжним. Зазвичай різні види м’яса потребують особливої заправки, але цей маринад універсальний, бо підійде курятині, яловичині чи свинині, передають Патріоти Ук...