Хоч зима лише почалась, у більшості господинь вже починається підготовка та складання меню для святкового столу, передають Патріоти України.
Звісно, враховуючи нинішню ситуацію, святкувати ми будемо дещо інакше. Але сьогодні всі ми – українці по особливому цінуємо кожен прожитий день. Хоч і розкидало нас знову по всьому світу.
Оскільки картопля залишається незмінною королевою святковго столу, пропонуємо не забувати та приготувати її запечену з м’ясом у горщиках.
Тушкована зі сметаною картопля з м’ясом – відмінний варіант як на кожен день, так і для святкового столу.
Для початку вам треба добре помити 500 г курячого філе (можна взяти м’якоть стегна, буде соковитіше), обсушити і нарізати на невеликі шматочки.
Також знадобиться 1-2 цибулини, які слід очистити та нарізати півкільцями.
Зробити страву ще смачнішими допоможуть печериці – можете додати близько 200 г грибів, які також потрібно помити та нарізати на тонкі пластинки.
На розігріту сковороду, змащену олією, викладіть цибулю і тушкуйте протягом 1-2 хвилин, після чого додайте гриби і тушкуйте ще 3-4 хвилини. Також краще обсмажити курку.
Картоплю (а вам знадобиться 4-6 бульб) за цей час необхідно почистити і відварити, після чого нарізати на кубики довільного розміру та укласти у горщики.
Наступний шар повинен складатися з м’яса, потім – гриби та цибуля. У кожен горщик додайте трохи води і по ложці сметани, а зверху присипте натертий на крупній тертці сир.
Залишилося розмістити горщики в духовці і запекти при температурі 180 градусів до повної готовності.
Крупи становлять важливу частину нашого раціону, оскільки сприяють насиченню та покращенню стану здоров’я. Основна претензія на адресу страви полягає в тому, що вона виходить прісною і не дуже смачною. Тому для покращення якості каші варто вводити ціка...
Приготування м’яса птиці забирає багато часу. На жаль, довге очікування не завжди винагороджується отриманням смачної страви. Досить трохи помилитися із тривалістю варіння, і м’ясо вийде жорстким та несмачним, передають Патріоти України. У кожного кулі...