Смакота! Ватрушки з кислого сиру з джемом за 20 хвилин у духовці

Ці сирні ватрушки ну дуже смачні і корисні! Начинка може бути будь-яка: хоч варення, хоч ягоди чи яблука. Дуже простий рецепт: мінімум зусиль, всього 20 хвилин у духовці і смачний ніжний десерт готовий, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • сир – 250гр
  • цукор – 3 столові ложки
  • вершкове масло – 100гр
  • яйця – 2 шт
  • борошно – 3-4 столові ложки
  • сіль – 0,5 чайної ложки
  • джем, повидло, варення для начинки (або ягоди+крохмаль)

Приготування:

Для приготування цих ватрушок підійде будь-який сир, але найсмачніше виходить з жирним домашнім, але підійде і магазинний сир, 9%.

До сиру додаємо яйця, цукор, сіль та вершкове масло. Розтираємо до однорідності, потім додаємо борошно та замішуємо тісто. Накриваємо його серветкою та залишаємо на 15-20 хвилин.

Тепер розкочуємо сирне тісто в пласт завтовшки приблизно 5 мм і вирізаємо кола. Діаметр кіл приблизно 10-12 см. Дуже зручно використовувати для цього блюдце або невелику тарілку.

Беремо заготівлю і в центр кожного кола кладемо начинку приблизно 1 чайну ложку. Краї потрібно трохи підняти і завернути до центру, щоб вийшла ватрушка.

Для начинки підійде все, що завгодно: варення, джем, повидло. Або можна використовувати ягоди, змішані з цукром та крохмалем. Або можна взяти яблука, груші, сливи – загалом начинка може бути будь-яка.

Випікаємо сирні ватрушки приблизно 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Готові плюшки можна додатково посипати зверху цукровою пудрою. СМАЧНОГО!

Джерело: ПростоВей

Є секрет! Яку крупу додати у грибний суп, щоб було смачніше

понеділок, 24 лютий 2025, 9:15

Смак, консистенція та аромат грибного супу багато в чому залежить від крупи. У грибний суп прийнято додавати манку, перловку, пшоно чи рис, передають Патріоти України. Ці види круп поєднуються з будь-якими грибами – і печерицями, і гливами, і будь-яким...

Є секрет! Як розм’якшити заморожене вершкове масло за кілька хвилин

понеділок, 24 лютий 2025, 8:12

Відомо, що заморожене вершкове масло досить довго розтає, передають Патріоти України. Якщо ж ви поспішаєте, бажаючи приступити до приготування випічки або бутербродів, то у вас немає зайвої години на очікування. Тому можна використати хитрі способи, як...