Смакота! Від цього рецепту грецького салату у захваті всі, хто його куштував

Сьогодні ми поділимося з вами простим та легким рецептом грецького салату, а також розповімо, як приготувати заправку, яка додасть цьому салату неповторний смак та аромат, передають Патріоти України.

Сама заправка дуже проста, але вона здатна змінити смак салату до невпізнання.

Для приготування салату знадобляться такі інгредієнти:

  • огірок – 1 шт.;
  • помідори чері – 10 шт.;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • червона цибуля – ½ шт. (за бажанням);
  • маслини без кісточки – 10 штук;
  • сир фета – 100-150 грамів;
  • листя салату (за бажанням).

Тепер перейдемо до приготування заправки. Для цього потрібні такі інгредієнти:

  • оливкова олія – 4 ст. л.;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • орегано – ½ ч. л.;
  • чорний перець – ½ ч. л.;
  • лимонний сік – 1 ст. л.;
  • часник – 1 зубчик.

Спочатку підготуємо усі необхідні інгредієнти. Огірок, помідори, перець та цибулю нарізаємо невеликими шматочками. Оливки можна розрізати навпіл, а сир фета нарізати кубиками або розкришити.

Листя салату промиваємо та рвемо на невеликі шматочки. Усі інгредієнти змішуємо у великій мисці.

Тепер займемося приготуванням заправки.

У мисці змішайте олію (можна використовувати соняшникову), сіль, орегано та перець. Додайте сюди лимонний сік і натертий на тертці зубчик часнику.

Приступаємо до збирання салату. На тарілку викладіть листя салату і гіркою покладіть нарізані овочі. Зверху розмістіть маслини. Щоб вони красиво блищали, можна перед цим змастити їх олією. І, нарешті, розкладаємо кубики сиру.

Перемішувати салат не потрібно.

Перед подачею не забудьте полити салат заправкою, після чого можете насолоджуватися найсмачнішим грецьким салатом!

Джерело: ПростоВей

Не робіть помилок! Чому риба виходить сухою - головні помилки господарок

неділя, 8 червень 2025, 23:10

Якщо зібралися посмажити рибу, згадайте про те, які кулінарні помилки роблять її сухою та несмачною, передають Патріоти України. Багато хто з господарок стверджують, що багато в цій справі залежить виключно від виду риби та її якості, але це те саме, щ...

Це може здивувати! Яку їжу не можна поєднувати з кавою і чому

неділя, 8 червень 2025, 21:28

Деякі продукти не варто поєднувати з кавою через те, як це впливає на засвоєння поживних речовин або на роботу шлунково-кишкового тракту. Ось основні приклади, передають Патріоти України. Краще пити каву через 30–60 хв після їжі, а не на порожній шлуно...