Смакота! Вінегрет з незвичайною заправкою - рецепт, який запам’ятовується

Способів приготування вінегрету безліч, цей салат готують і з грибами, і з квашеною капустою, і з рибою… Рецептів вінегрету більше, ніж салату олів’є. А сьогодні ми поділимося з вами незвичайною заправкою для салату, яка надає нового смаку звичній страві, передають Патріоти України.

Інгредієнти для салату:

  • буряк – 1 великий
  • морква – 2 шт
  • картопля -5 шт
  • цибуля ріпчаста – 1 шт
  • мариновані огірки – 200 г
  • квасоля консервування – 200 г

Для заправки:

  • французька гірчиця – 2 ч. л.
  • яблучний оцет (6% чи 9%) – 1 ст. л.
  • мед – 1 ст. л.
  • олія – 3 ст. л

Як готувати

Овочі попередньо варимо або запікаємо в духовці. Другий спосіб звичайно буде кращим: загорніть овочі у фольгу і запікайте при 200 градусах до м’якості (від 30 до 60 хвилин);

Потім остудити їх і нарізати кубиками:

Цибулю дрібно нарізати.

Мариновані огірки теж ріжемо на дрібні шматочки.

Тепер та сама “родзинка” вінегрету – незвичайна заправка. У невеликій мисці змішуємо оцет, гірчицю та мед, додаємо олію і перемішуємо до однорідності.

У глибокій мисці з’єднуємо всі нарізані овочі (буряк, морква, картопля, цибуля та огірки), додаємо консервовану чи зазадалегідь відварену квасолю і поливаємо заправкою. Добре перемішуємо і даємо вінегрету постояти приблизно 10-15 хвилин і можна смакувати!

Смакота! Домашній шоколад для випічки за 10 хвилин

четвер, 17 квітень 2025, 11:12

Приготувати домашній шоколад для торта чи іншої випічки можна просто вдома, якщо у вас є какао, цукор, масло та сметана, передають Патріоти України. Для однієї порції, щоб покрити зверху класичний торт діаметром 25-30 см потрібно взяти:. Цукор змішайте...

Всі будуть у захваті! Запечений м’ясний рулет із чорносливом

четвер, 17 квітень 2025, 10:12

Рулет із курячої грудки з начинкою із солодкого чорносливу смакує багатьом. Цей рецепт сподобається любителям поєднання солодкого з куркою. Такий рулет чудово підійде на святковий стіл – він виглядатиме дуже ефектно. А якщо замінити майонез на сметану ...