Смакота з печінки - готуємо закуску за копійки, що сподобається всій родині

Хочемо запропонувати вашій увазі незвичайний рецепт: таким чином навряд чи хтось з вас готує печінку, передають Патріоти України.

Витративши всього нічого, сущі копійки, ви отримаєте приголомшливу страву для всієї родини. Робіть відразу дві порції: закуска з печінки зникає зі столу зі швидкістю звуку. Процес напрочуд простий, але не дуже швидкий: треба запастися терпінням. Печінка відмінно поєднується з салом, часником і спеціями, закуска набагато смачніша ковбаси — і ідеально підходить для бутербродів. Загалом, своїми руками ми створюємо неповторну смакоту та дивуємо гостей, а так само домочадців кулінарним шедевром, створеним власними руками.

Необхідні інгредієнти:

  • 400 грамів будь-якої печінки;
  • 250 грамів свіжого сала;
  • одне куряче яйце;
  • п'ять зубчиків часнику;
  • половина склянки манної крупи;
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком;
  • мускатний горіх — за смаком;
  • хмелі-сунелі — за смаком;
  • два пакети.

Ульотна закуска з печінки: як приготувати за копійки

  1. У нас свиняча печінка: спочатку вимочуємо, потім нарізаю маленькими кубиками (чим дрібніше, тим краще).
  2. Зі свіжого свинячого сала знімаємо шкірку і так само нарізаємо його маленькими кубиками (дрібніше, ніж печінка).
  3. Порада. Печінка повинна бути не замороженою, а ось сало краще трохи підморозити, щоб було легше різати.
  4. Перекладаємо продукти в одну миску, додаємо куряче яйце, подрібнений часник (краще рубаний ножем), манну крупу, сіль, суміш перців, хмелі-сунелі, мускатний горіх. Всю масу ретельно перемішуємо до однорідного стану.
  5. Порада. Спеції ви можете використовувати по своєму смаку, не обов'язково брати зі списку.
  6. Отриману масу перекладаємо в фасувальний пакет, утрамбовуємо і зав'язуємо так, щоб вийшло все повітря. Інакше під час варіння пакет лопне.
  7. Цей пакет, для страховки, поміщаємо у другий пакетик. Відправляємо у велику каструлю з холодною водою.
  8. Накриваємо кришкою, доводимо до кипіння на сильному вогні. Потім зменшуємо нагрівання до мінімального, варимо 1,5-2 години.
  9. Якщо варимо 1,5 години, то до повного охолодження залишаємо в каструлі. Якщо 3 години, то відразу виймаємо і остуджуємо вже на блюді.
  10. Залишаємо під гнітом, а потім прибираємо на 3-4 години в холодильник.

Ульотна закуска з печінки по простому рецепту припаде до смаку всім членам вашої родини. Страва чимось нагадує зельц, виходить не тільки апетитною, але і корисною. Якщо любите печінку, то прийдете в захват!

Приємного всім апетиту.

Все просто! Як приготувати напій, який зміцнить імунітет родини

субота, 18 січень 2025, 22:10

Взимку прилавки магазинів, супермаркетів, та ринки виставляють такі смачні та корисні цитрусові фрукти. Мандарини та апельсини певно полюбляють всі, особливо радіють їм дітлахи, передають Патріоти України. Та не лише смачно їх їсти в свіжому вигляді, п...

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...