Смакота! Золотисті деруни із хрусткою скоринкою з секретним інгредієнтом

Деруни з картоплі чудові. А з сметаною та часником від них просто можна втратити відчуття часу. Хрусткі та золотисті, ароматні та дуже смачні — деруни мають бути саме такими. Розкажемо вам про один важливий інгредієнт, який допоможе досягти успіху у приготуванні цієї страви, передають Патріоти України.

Секретний інгредієнт

Це харчова сода. Її часто використовують у кулінарії. Найбільше про неї знають, коли готують випічку, але і для дерунів вона має значення. Не всі знають, що деруни при додаванні соди не темніють. Завдяки їх вони отримують хрустку скоринку та м’яку середину. Розкажемо рецепт приготування детальніше.

Деруни з додаванням соди

Для приготування потрібні наступні компоненти:

  • картопля – 6 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • борошно – 4 ст.л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • сода – 1 ч.л.;
  • картопляний крохмаль – 1 ч.л.;
  • олія, сіль, перець.

Картоплю та цибулю натріть на тертці. Овочевий сік, який виділиться, потрібно злити. Тоді в масу додайте соду, борошно та крохмаль, яйце, сіль, перець, спеції на смак. Все ретельно вимішайте.

Розігрійте на сковороді олію. Сформуйте деруни та обсмажте з двох сторін по декілька хвилин. Золотисті деруни готові. Перед подачею до столу посипте свіжою зеленню. Смачного!

Оцінять всі! Як смачно замаринувати гриби за 10 хвилин

неділя, 13 квітень 2025, 11:08

Мариновані печериці можуть стати ідеальним варіантом вечері, яка готується за 10 хвилин. Гриби будуть ароматними, соковитими та неймовірно смачними, передають Патріоти України. Для приготування візьміть 500 г печериць. До речі, якщо ви раптом не знали,...

ТОП-6 помилок, яких припускається кожна друга господиня при заквашуванні капусти

неділя, 13 квітень 2025, 10:15

Для заквашування капусті вистачає 3-4 дні при температурі +22 … +24 °C. А потім її слід прибрати в прохолодне місце, інакше продукт буде зіпсований безповоротно, передають Патріоти України. Головна причина, чому квашена капуста гірчить, криється в газа...