Деруни з картоплі чудові. А з сметаною та часником від них просто можна втратити відчуття часу. Хрусткі та золотисті, ароматні та дуже смачні — деруни мають бути саме такими. Розкажемо вам про один важливий інгредієнт, який допоможе досягти успіху у приготуванні цієї страви, передають Патріоти України.
Це харчова сода. Її часто використовують у кулінарії. Найбільше про неї знають, коли готують випічку, але і для дерунів вона має значення. Не всі знають, що деруни при додаванні соди не темніють. Завдяки їх вони отримують хрустку скоринку та м’яку середину. Розкажемо рецепт приготування детальніше.
Для приготування потрібні наступні компоненти:
Картоплю та цибулю натріть на тертці. Овочевий сік, який виділиться, потрібно злити. Тоді в масу додайте соду, борошно та крохмаль, яйце, сіль, перець, спеції на смак. Все ретельно вимішайте.
Розігрійте на сковороді олію. Сформуйте деруни та обсмажте з двох сторін по декілька хвилин. Золотисті деруни готові. Перед подачею до столу посипте свіжою зеленню. Смачного!
Українські страви банош та коливо увійшли до рейтингу найкращих каш світу. Відповідний гастрономічний рейтинг склав портал TasteAtlas, передають Патріоти України. . На п'ятому місці рейтингу - традиційний український банош, який здавна готують у карпа...
Раціон харчування безпосередньо впливає на тривалість та якість життя: допомагає підтримувати молодий вигляд, здорову вагу та зменшує ризик хронічних захворювань. За словами вчених, особливо влітку слід звернути увагу на сезонні продукти, багаті на фла...