Смакує в гарячому та холодному вигляді: Рецепт ніжної і соковитої кабачкової ікри із соєвим соусом

Існує маса рецептів страв, в яких використовуються кабачки. Наприклад, салат із смажених кабачків, грибів і помідорів можна законсервувати на зиму, а ще з цього овоча можна приготувати ніжну і соковиту ікру. Один з рецептів цієї страви, яка відмінно поєднується з гарнірами, і смачна як у гарячому, так і у холодному вигляді, публікує сайт 1000.menu. Патріоти України пропонують і вам скуштувати цю страву із незвичним присмаком.

За бажанням готову ікру можна подрібнити блендером.

Інгредієнти (на 5 порцій):
Кабачки — 3 шт.;
Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
Морква — 1 шт.;
Часник — 2 зубчики;
Кріп — за смаком;
Рослинна олія — 50 гр.;
Спеції сухі — 1 ст. л.;
Соєвий соус — 3 ст. л.;
Сіль — 1ч.л.

Приготування:

Кабачки промити, за бажанням зрізати шкірку. Прожарити до випаровування вологи.
Моркву і цибулю порізати дрібними кубиками. Додати моркву у пательню і теж випарувати вологу. Додати цибулю і добре обсмажити.
Додати зелень і прянощі. Хто не любить пікантний смак часнику, може замінити його солодким яблуком.
За кілька хвилин до готовності додати соєвий соус і, за бажанням, сухий томат. Тушкувати кілька хвилин під кришкою. Готово!

Не робіть помилок! Чому хліб швидко псується - де не варто зберігати продукт

четвер, 30 жовтень 2025, 6:43

Хліб - один із найпопулярніших продуктів, який є практично в кожному домі. Проте часто він черствіє вже через день або покривається цвіллю. Це трапляється не лише через якість самого виробу, а й через неправильне зберігання. Є кілька простих правил, як...

Варто знати! Як зрозуміти ще в магазині, що сир неякісний і його не можна купувати

четвер, 30 жовтень 2025, 5:40

На прилавках магазинів сьогодні можна знайти десятки видів сиру - від дорогих імпортних до бюджетних українських. Але за привабливим пакуванням іноді ховається зовсім не той продукт, якого очікує покупець. Деякі види сиру насправді містять мало молочно...