Смажені гомілки з солодкою картоплею - ідеальна сімейна страва на вихідні

Запечені курячі гомілки у поєднанні з солодкою картоплею – це чудова опція для "смачного вечора" вихідного дня. Мінімум зусиль та фантастичний результат – для відпочинку та серіалу кращого й не придумаєш.

Хрусткі та соковиті курячі гомілки, смак яких підкреслює улюблений соус, доповнені солодкою картоплею – це чудовий вибір для тих, хто хоче яскраво відпочити після важкого робочого тижня та насолодитися відпочинком з чимось смачненьким. Це поєднання смаків подобається усім, тож навіщо відмовлятися від улюблених страв, готувати які так легко?

Соковиті гомілки із солодкою картоплею

Час: 1 година

Порцій: 2

Інгредієнти:

Курочка:

  • 6 гомілок;
  • чайна ложка солодкої паприки;
  • чайна ложка гострого перцю;
  • 1/2 чайної ложки копченої паприки;
  • чайна ложка прованських трав;
  • зубчик часнику;
  • ложка бальзамічного оцту;
  • 4 столові ложки рослинної олії;
  • сіль та перець до смаку.

Картопля:

  • кілька картоплин;
  • 1/2 чайної ложки солодкого перцю;
  • 1/2 чайної ложки гострого перцю;
  • 1/2 чайної ложки солодкої паприки;
  • ложка олії та дрібка солі.

Приготування:

  1. Гомілки миємо, обсушуємо, солимо та перчимо.
  2. У контейнері змішуємо спеції, часник та олію. Ретельно перемішуємо та залишаємо у холодильнику на 30 хвилин.
  3. Картоплю чистимо та нарізаємо великою соломкою. Додаємо спеції та добре перемішуємо.
  4. Викладаємо картоплю та курочку на деко (за бажанням можна на різні). Запікаємо 30 хвилин при 180 градусах.
  5. Подаємо до столу з улюбленими соусом та напоєм.

Смачного!

Чи потрібно в деруни додавати яйця та борошно - секрети досвідчених господинь

субота, 28 січень 2023, 9:18

Деруни - дуже проста страва, яку може приготувати кожна господиня. Ця страва так і манить своїм ароматом та хрусткою скоринкою. Основний інгредієнт для цієї страви знайдеться на кожній кухні - це картопля. Також не слід забувати і про цибулю, яка допом...

Це така смакота! Як приготувати соковиті курячі стегна - варіант нашвидкуруч

субота, 28 січень 2023, 7:48

Стегна - це дуже м'ясна частина курячої тушки. Тому вони ідеально підходять для запікання. А для соковитості і хрусткої скоринки варто приготувати маринад, соус, а також додати овочі, передають Патріоти України. Ідея приготування соковитих курячих стег...