Смажені гомілки з солодкою картоплею - ідеальна сімейна страва на вихідні

Запечені курячі гомілки у поєднанні з солодкою картоплею – це чудова опція для "смачного вечора" вихідного дня. Мінімум зусиль та фантастичний результат – для відпочинку та серіалу кращого й не придумаєш.

Хрусткі та соковиті курячі гомілки, смак яких підкреслює улюблений соус, доповнені солодкою картоплею – це чудовий вибір для тих, хто хоче яскраво відпочити після важкого робочого тижня та насолодитися відпочинком з чимось смачненьким. Це поєднання смаків подобається усім, тож навіщо відмовлятися від улюблених страв, готувати які так легко?

Соковиті гомілки із солодкою картоплею

Час: 1 година

Порцій: 2

Інгредієнти:

Курочка:

  • 6 гомілок;
  • чайна ложка солодкої паприки;
  • чайна ложка гострого перцю;
  • 1/2 чайної ложки копченої паприки;
  • чайна ложка прованських трав;
  • зубчик часнику;
  • ложка бальзамічного оцту;
  • 4 столові ложки рослинної олії;
  • сіль та перець до смаку.

Картопля:

  • кілька картоплин;
  • 1/2 чайної ложки солодкого перцю;
  • 1/2 чайної ложки гострого перцю;
  • 1/2 чайної ложки солодкої паприки;
  • ложка олії та дрібка солі.

Приготування:

  1. Гомілки миємо, обсушуємо, солимо та перчимо.
  2. У контейнері змішуємо спеції, часник та олію. Ретельно перемішуємо та залишаємо у холодильнику на 30 хвилин.
  3. Картоплю чистимо та нарізаємо великою соломкою. Додаємо спеції та добре перемішуємо.
  4. Викладаємо картоплю та курочку на деко (за бажанням можна на різні). Запікаємо 30 хвилин при 180 градусах.
  5. Подаємо до столу з улюбленими соусом та напоєм.

Смачного!

Порятунок від гіпертонії! З чим пити чай, щоб знизити тиск

п’ятниця, 26 грудень 2025, 10:30

Чай має багато корисних властивостей, зокрема, допомогає знімати головний біль, зменшувати запалення, впливати на сердечно-судинну систему та розслабити перед сном. Втім, варто знати, який саме напій варто пити в тому чи іншому випадку. Адже речовини, ...

Кардіологи б’ють на сполох - ця модна сіль може шкодити серцю

п’ятниця, 26 грудень 2025, 10:10

Кардіологи застерігають від надмірного використання модних видів солі —-морської, гімалайської, кельтської чи кошерної. Попри репутацію "натуральних" і "корисніших", вони можуть збільшувати споживання натрію, що шкодить серцю та підвищує ризик гіпертон...