Смажені гомілки з солодкою картоплею - ідеальна сімейна страва на вихідні

Запечені курячі гомілки у поєднанні з солодкою картоплею – це чудова опція для "смачного вечора" вихідного дня. Мінімум зусиль та фантастичний результат – для відпочинку та серіалу кращого й не придумаєш.

Хрусткі та соковиті курячі гомілки, смак яких підкреслює улюблений соус, доповнені солодкою картоплею – це чудовий вибір для тих, хто хоче яскраво відпочити після важкого робочого тижня та насолодитися відпочинком з чимось смачненьким. Це поєднання смаків подобається усім, тож навіщо відмовлятися від улюблених страв, готувати які так легко?

Соковиті гомілки із солодкою картоплею

Час: 1 година

Порцій: 2

Інгредієнти:

Курочка:

  • 6 гомілок;
  • чайна ложка солодкої паприки;
  • чайна ложка гострого перцю;
  • 1/2 чайної ложки копченої паприки;
  • чайна ложка прованських трав;
  • зубчик часнику;
  • ложка бальзамічного оцту;
  • 4 столові ложки рослинної олії;
  • сіль та перець до смаку.

Картопля:

  • кілька картоплин;
  • 1/2 чайної ложки солодкого перцю;
  • 1/2 чайної ложки гострого перцю;
  • 1/2 чайної ложки солодкої паприки;
  • ложка олії та дрібка солі.

Приготування:

  1. Гомілки миємо, обсушуємо, солимо та перчимо.
  2. У контейнері змішуємо спеції, часник та олію. Ретельно перемішуємо та залишаємо у холодильнику на 30 хвилин.
  3. Картоплю чистимо та нарізаємо великою соломкою. Додаємо спеції та добре перемішуємо.
  4. Викладаємо картоплю та курочку на деко (за бажанням можна на різні). Запікаємо 30 хвилин при 180 градусах.
  5. Подаємо до столу з улюбленими соусом та напоєм.

Смачного!

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...