Сметанний пиріг від зірки Голлівуду - акторка поділилась рецептом своєї бабусі

Зірка Голлівуду Різ Уізерспун, яка відома своїми ролями у фільмах "Блондинка в законі", "Дика" та серіалах "Велика маленька брехня" й "Ранкове шоу", поділилась рецептом сметанного пирога своєї бабусі, передають Патріоти України.

Як пише The kitchn з посиланням на кулінарну книгу Різ "Віскі в чайній чашці", цей пиріг входить до основних десертів на півдні США.

Спочатку розігріваємо духовку до 175 градусів і змащуємо маслом дві форми на 22 см. На дно треба вистелити пергамент. Для приготування тіста нам знадобиться:

  • вершкове масло - 170 г;
  • борошно - 390 г;
  • сода - 1/2 ч.л.;
  • розпушувач - 1/2 ч.л.;
  • дрібна морська сіль - 1/2 ч.л.;
  • жирна сметана - приблизно 280 г;
  • екстракт ванілі - 4 ч.л;
  • яйця - 6 великих;
  • цукор - 400 г.

Також ще готуватимемо глазур. Для неї нам знадобиться:

  • вершкове масло - 113 г;
  • коричневий цукор - 110 г;
  • екстракт ванілі - 1 ч.л.;
  • жирні вершки - 120 г;
  • цукрова пудра - 415 г.

Борошно, розпушувач, соду і сіль просіяти та відкласти. В окремій мисці змішуємо сметану та ванілі. У чаші міксера збиваємо масло і цукор до пишності і по одному додаємо яйця, продовжуючи збивати. По черзі додавайте до суміші борошно та сметану.

Тісто ділимо між двома формами й випікаємо коржі 30-35 хвилин, даємо охолонути. Для глазурі розтопіть вершкове масло, додайте коричневий цукор та вершки, доведіть до кипіння. Збиваємо і поступово додаємо цукрову пудру.

На нижній корж пирога кладемо 3/4 склянки глазурі, накриваємо другим коржем і покриваємо рештою глазурі. Пиріг вийде солодким і вологим.

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...

Не робіть так! ТОП-7 помилок господинь, які псують смак перших страв

п’ятниця, 22 листопад 2024, 10:12

Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак, передають Патріоти України. 1.Неправильний вибір п...