Сметанний пиріг від зірки Голлівуду - акторка поділилась рецептом своєї бабусі

Зірка Голлівуду Різ Уізерспун, яка відома своїми ролями у фільмах "Блондинка в законі", "Дика" та серіалах "Велика маленька брехня" й "Ранкове шоу", поділилась рецептом сметанного пирога своєї бабусі, передають Патріоти України.

Як пише The kitchn з посиланням на кулінарну книгу Різ "Віскі в чайній чашці", цей пиріг входить до основних десертів на півдні США.

Спочатку розігріваємо духовку до 175 градусів і змащуємо маслом дві форми на 22 см. На дно треба вистелити пергамент. Для приготування тіста нам знадобиться:

  • вершкове масло - 170 г;
  • борошно - 390 г;
  • сода - 1/2 ч.л.;
  • розпушувач - 1/2 ч.л.;
  • дрібна морська сіль - 1/2 ч.л.;
  • жирна сметана - приблизно 280 г;
  • екстракт ванілі - 4 ч.л;
  • яйця - 6 великих;
  • цукор - 400 г.

Також ще готуватимемо глазур. Для неї нам знадобиться:

  • вершкове масло - 113 г;
  • коричневий цукор - 110 г;
  • екстракт ванілі - 1 ч.л.;
  • жирні вершки - 120 г;
  • цукрова пудра - 415 г.

Борошно, розпушувач, соду і сіль просіяти та відкласти. В окремій мисці змішуємо сметану та ванілі. У чаші міксера збиваємо масло і цукор до пишності і по одному додаємо яйця, продовжуючи збивати. По черзі додавайте до суміші борошно та сметану.

Тісто ділимо між двома формами й випікаємо коржі 30-35 хвилин, даємо охолонути. Для глазурі розтопіть вершкове масло, додайте коричневий цукор та вершки, доведіть до кипіння. Збиваємо і поступово додаємо цукрову пудру.

На нижній корж пирога кладемо 3/4 склянки глазурі, накриваємо другим коржем і покриваємо рештою глазурі. Пиріг вийде солодким і вологим.

Щоб точно не зацвіла: Як зберігати відкриту томатну пасту у холодильнику

середа, 21 травень 2025, 11:09

Часто буває, що придбаєш банку томатної пасти, а на страву використаєш, як у рецепті пишуть: 1-2 ст. л. Потім томатна паста відправляється у холодильник, доки не почне пліснявіти чи не прокисне. Щоб цього не було, зберігайте томатну пасту правильно, пе...

Господиням на замітку! Що додати у гречку, щоб збільшити її об’єм удвічі

середа, 21 травень 2025, 10:08

Досвідчені господині знають, як варити гречку, щоб кожна зернинка розкрилася, набухла та дала неповторний смак, який не переплутати з жодною кашею. Хоч гречку можна їсти та запарену, якщо вона настоїться протягом ночі, але все ж м’яка, проте розсипчаст...