Шукаєте ідеальний торт до кави? То ось же він! Це – вінартерта, ісландський пісочний торт, прошарований джемом із чорносливу.
Багатошаровий віденський торт (саме так перекладається з ісландської vínarterta) відомий також як "Смугаста леді". І люблять його не лише в Ісландії, а й у США та Канаді. Готується вінартерта доволі легко, а зберігається в холодильнику майже місяць. Тож, як є видасться вільна годинка, приготуйте цей ісландський десерт і смакуйте з кавою, коли забагнеться солоденького, радять Патріоти України.
Рецепт вінартерти
Час: 74 години
Порції: 8 – 10
Інгредієнти:
Приготування:
Залийте чорнослив водою й доведіть до кипіння. Варіть його на середньому вогні протягом 30 хвилин, не забуваючи помішувати.
Перебийте чорнослив блендером в однорідну масу.
Додайте до нього по одній чайній ложці ванільного екстракту, кардамону, половину чайної ложки кориці та 100 грамів цукру. Влийте лимонного соку та перемішайте.
Збийте міксером м'яке вершкове масло з рештою цукру. По одному вбивайте яйця й далі збивайте масу.
В окремій склянці змішайте молоко й ванільний екстракт.
В іншій посудині змішайте борошно, половину чайної ложки кардамону та розпушувач.
Додайте до маслянистої маси спочатку третину суміші з борошна та прянощів, далі влийте третину молока. Усе перемішайте. Далі знову борошно й молоко. Ще раз перемішайте.
Замісіть тісто, загорніть у харчову плівку та відправте до холодильника на 30 хвилин.
Вийміть тісто й розділіть його на порційні шматки. Розкачайте кожен шматок тіста між двома шарами харчового пергаменту. Можна додатково посипати його борошном.
Виріжте з тіста 5 – 7 коржів круглої або прямокутної форми однакового розміру.
Перекладіть тісто на пергаменті на деко чи килимок та випікайте в духовці по 10 – 12 хвилин кожен пласт при 180 градусах.
Щоб сформувати торт, прошаруйте коржі начинкою з чорносливу. Останній корж змащувати не треба.
Загорніть торт у харчову плівку та відправте до холодильника на 3 дні. Важливо! Вінартерта може зберігатися в холодильнику до 4 тижнів.
Що довше настоюватиметься торт, то м'якшим і смачнішим він ставатиме.
Готову вінартерту наріжте на порції й подавайте до столу.
Яскравий та гарний десерт. Його можна подати і до святкового столу, і просто після обіду. Легкий на смак та смугастий. Читайте далі рецепт приготування, передають Патріоти України. Вам потрібні такі складові:. Як приготувати. Желе беріть з тим смаком, ...
Кава є одним з найбільш улюблених напоїв у всьому світі. Для багатьох людей чашка гарячої кави є невід'ємною частиною ранкового ритуалу. Однак варто пам’ятати, що деякі продукти можуть негативно реагувати на каву, що може призвести до потенційно шкідли...