"Смугаста леді": Легкий рецепт пісочного тортика із чорносливом

Шукаєте ідеальний торт до кави? То ось же він! Це – вінартерта, ісландський пісочний торт, прошарований джемом із чорносливу.

Багатошаровий віденський торт (саме так перекладається з ісландської vínarterta) відомий також як "Смугаста леді". І люблять його не лише в Ісландії, а й у США та Канаді. Готується вінартерта доволі легко, а зберігається в холодильнику майже місяць. Тож, як є видасться вільна годинка, приготуйте цей ісландський десерт і смакуйте з кавою, коли забагнеться солоденького, радять Патріоти України.

Рецепт вінартерти

  • Час: 74 години
  • Порції: 8 – 10

Інгредієнти:


Приготування:

  1. Залийте чорнослив водою й доведіть до кипіння. Варіть його на середньому вогні протягом 30 хвилин, не забуваючи помішувати.
  2. Перебийте чорнослив блендером в однорідну масу.
  3. Додайте до нього по одній чайній ложці ванільного екстракту, кардамону, половину чайної ложки кориці та 100 грамів цукру. Влийте лимонного соку та перемішайте.
  4. Збийте міксером м'яке вершкове масло з рештою цукру. По одному вбивайте яйця й далі збивайте масу.
  5. В окремій склянці змішайте молоко й ванільний екстракт.
  6. В іншій посудині змішайте борошно, половину чайної ложки кардамону та розпушувач.
  7. Додайте до маслянистої маси спочатку третину суміші з борошна та прянощів, далі влийте третину молока. Усе перемішайте. Далі знову борошно й молоко. Ще раз перемішайте.
  8. Замісіть тісто, загорніть у харчову плівку та відправте до холодильника на 30 хвилин.
  9. Вийміть тісто й розділіть його на порційні шматки. Розкачайте кожен шматок тіста між двома шарами харчового пергаменту. Можна додатково посипати його борошном.
  10. Виріжте з тіста 5 – 7 коржів круглої або прямокутної форми однакового розміру.
  11. Перекладіть тісто на пергаменті на деко чи килимок та випікайте в духовці по 10 – 12 хвилин кожен пласт при 180 градусах.
  12. Щоб сформувати торт, прошаруйте коржі начинкою з чорносливу. Останній корж змащувати не треба.
  13. Загорніть торт у харчову плівку та відправте до холодильника на 3 дні. Важливо! Вінартерта може зберігатися в холодильнику до 4 тижнів.
  14. Що довше настоюватиметься торт, то м'якшим і смачнішим він ставатиме.
  15. Готову вінартерту наріжте на порції й подавайте до столу.
Джерело: 24 канал

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...

Щоб не зіпсувати! У якому посуді категорично не можна маринувати шашлик

четвер, 25 квітень 2024, 8:59

Шашлик можна готувати з різного м'яса, але найсмачніше буде зі свинини та курки. Але, дуже важливо пам'ятати, що запорука смачного шашлику - маринад і ще посуд, в якому ви його готуватимете, передають Патріоти України. Кулінарка поділилася в Instagram ...