Сніданок мрії: Рецепт сирників з начинкою зі згущеного молока від Євгена Клопотенка

В Україні страви із кисломолочного сиру користуються великою популярністю. Особливо вони смакують на сніданок, адже їх смак доповнює запашна кава. Інколи дуже хочеться змінити власні кулінарні звички та приготувати щось особливе. Чудовою ідеєю стануть сирники, наповнені апетитним згущеним молоком. Ваші рідні точно здивуються такій начинці, а легкість приготування зробить ці сирники вашою повсякденною стравою, зазначають Патріоти України та пропонують вашій увазі рецепт, яким відомий кулінар поділився на своєму сайті.

Рецепт сирників із згущеним молоком

Час: 45 хвилин
Порцій: 2

Інгредієнти:

  • 330 грам кисломолочного сиру;
  • 100 грам борошна;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 1 яйце;
  • 6 чайних ложок вареного згущеного молока;
  • олія для смаження.

Приготування:

  1. Кисломолочний сир з’єднайте із яйцем та цукром та ретельно вимішайте.
  2. Додайте до сиру борошно, дрібку солі та замісіть тісто.
  3. Тісто повинно мати однорідну консистенцію.
  4. Викладіть отримане тісто у формі ковбаски та розділіть її ножем на 6 рівних частин.
  5. З кожної частини сформуйте кульку, та вкладіть у кожну по 1 чайній ложці вареного згущеного молока.
  6. З’єднайте краї на кшталт, як у вареника, та сформуйте виріб так, щоб надати йому вигляд сирника.
  7. Запаніруйте кожен сирник у борошні.
  8. Сирники слід смажити на добре розігрітій пательні до золотавої скоринки.

А ви це знали? Чому категорично не можна мити сире м’ясо перед приготуванням

вівторок, 18 листопад 2025, 13:10

Багато господинь і досі ретельно промивають м’ясо під краном перед тим, як його приготувати. На перший погляд це здається логічним, адже вода очищає продукт. Але сучасні фахівці з харчової безпеки наголошують: мити сире м’ясо вкрай небезпечно. Розповід...

Коли найкраще їсти фініки - ось у який момент вони приносять максимум користі

вівторок, 18 листопад 2025, 10:12

Фініки - солодкі, поживні й дуже універсальні фрукти, які з давніх часів символізували силу та витривалість. Сьогодні вони стали корисною альтернативою печиву та батончикам, адже поєднують натуральну солодкість із важливими вітамінами й мінералами. Та ...