
Рецептів курки є багато, але інколи не хочеться витрачати багато зусиль. Отримати смачну вечерю при невеликих стараннях допоможе рецепт відомого кулінара Євгена Клопотенка, радять Патріоти України.
Запечена курка – завжди чудова опція для розкішної вечері. Єдині вимоги до страви – соковите м'ясо та хрустка скоринка. Досягнути найкращого результату допоможуть прості інгредієнти та банка пива. Трішки старання – і смачна вечеря готова.
Рецепт курки на банці з пивом
Час: 1 година
Порцій: 4
Інгредієнти
- 1 курка;
- банка темного пива (0,5);
- 2 столові ложки приправи для курки;
- 2 столові ложки олії;
- сіль та перець до смаку.
Приготування
- Готуємо усі інгредієнти до приготування та вмикаємо духовку на 180 градусів.
- Натираємо курку сіллю та перцем спочатку всередині, а потім ззовні. Також натираємо її готовою сумішшю спецій або підбираємо їх до свого смаку.
- Змащуємо курку зі всіх сторін олією. Це допоможе шкірці стати золотавою та хрумкою.
- Знімаємо з банки пива паперову етикетку та миємо те місце, де вона була. Відкриваємо пиво та виливаємо 1/4 вмісту, щоб під час запікання не було багато піни.
- Застеляємо деко пергаментом та акуратно насаджуємо курку на банку та ставимо в духовку. Потрібно зважати, щоб банка з куркою не впала. Курку ставимо на нижній рівень духовки.
- Курку вагою до 1 кілогама треба запікати приблизно годину, чим більша курка – тим більше часу. Для перевірки готовності треба проштрикнути курку – має піти прозорий сік.
- Коли курка готова – дайте їй трішки "відпочити" та нарізайте до столу. Смачного!

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі
Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...
Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...