Соковите м'ясо та майже ніяких зусиль: Рецепт курки на банці пива від Євгена Клопотенка

Рецептів курки є багато, але інколи не хочеться витрачати багато зусиль. Отримати смачну вечерю при невеликих стараннях допоможе рецепт відомого кулінара Євгена Клопотенка, радять Патріоти України.

Запечена курка – завжди чудова опція для розкішної вечері. Єдині вимоги до страви – соковите м'ясо та хрустка скоринка. Досягнути найкращого результату допоможуть прості інгредієнти та банка пива. Трішки старання – і смачна вечеря готова.

Рецепт курки на банці з пивом

Час: 1 година

Порцій: 4

Інгредієнти

  • 1 курка;
  • банка темного пива (0,5);
  • 2 столові ложки приправи для курки;
  • 2 столові ложки олії;
  • сіль та перець до смаку.

Приготування

  1. Готуємо усі інгредієнти до приготування та вмикаємо духовку на 180 градусів.
  2. Натираємо курку сіллю та перцем спочатку всередині, а потім ззовні. Також натираємо її готовою сумішшю спецій або підбираємо їх до свого смаку.
  3. Змащуємо курку зі всіх сторін олією. Це допоможе шкірці стати золотавою та хрумкою.
  4. Знімаємо з банки пива паперову етикетку та миємо те місце, де вона була. Відкриваємо пиво та виливаємо 1/4 вмісту, щоб під час запікання не було багато піни.
  5. Застеляємо деко пергаментом та акуратно насаджуємо курку на банку та ставимо в духовку. Потрібно зважати, щоб банка з куркою не впала. Курку ставимо на нижній рівень духовки.
  6. Курку вагою до 1 кілогама треба запікати приблизно годину, чим більша курка – тим більше часу. Для перевірки готовності треба проштрикнути курку – має піти прозорий сік.
  7. Коли курка готова – дайте їй трішки "відпочити" та нарізайте до столу. Смачного!

Впливають на мозок! Вчені пояснили, чому ми залежні від шкідливих продуктів

субота, 23 серпень 2025, 9:39

Багато хто думає, що потяг до солодощів чи фастфуду - це просто слабкість характеру або відсутність сили волі. Проте науковці доводять: деякі продукти можуть діяти на мозок так само, як наркотики, передають Патріоти України. Вони стимулюють систему вин...

Чим замінити масло та маргарин у випічці, щоб вона була кориснішою

п’ятниця, 22 серпень 2025, 23:10

Торти та десерти у своїй більшості мають досить високу калорійність. І рано чи пізно у кожної господині постає запитання: «А чи можна чимось замінити жир у випічці?» Справді, калорійність у випічці та десертах можна знижувати. Така випічка буде корисні...