Соковите м'ясо та майже ніяких зусиль: Рецепт курки на банці пива від Євгена Клопотенка

Рецептів курки є багато, але інколи не хочеться витрачати багато зусиль. Отримати смачну вечерю при невеликих стараннях допоможе рецепт відомого кулінара Євгена Клопотенка, радять Патріоти України.

Запечена курка – завжди чудова опція для розкішної вечері. Єдині вимоги до страви – соковите м'ясо та хрустка скоринка. Досягнути найкращого результату допоможуть прості інгредієнти та банка пива. Трішки старання – і смачна вечеря готова.

Рецепт курки на банці з пивом

Час: 1 година

Порцій: 4

Інгредієнти

  • 1 курка;
  • банка темного пива (0,5);
  • 2 столові ложки приправи для курки;
  • 2 столові ложки олії;
  • сіль та перець до смаку.

Приготування

  1. Готуємо усі інгредієнти до приготування та вмикаємо духовку на 180 градусів.
  2. Натираємо курку сіллю та перцем спочатку всередині, а потім ззовні. Також натираємо її готовою сумішшю спецій або підбираємо їх до свого смаку.
  3. Змащуємо курку зі всіх сторін олією. Це допоможе шкірці стати золотавою та хрумкою.
  4. Знімаємо з банки пива паперову етикетку та миємо те місце, де вона була. Відкриваємо пиво та виливаємо 1/4 вмісту, щоб під час запікання не було багато піни.
  5. Застеляємо деко пергаментом та акуратно насаджуємо курку на банку та ставимо в духовку. Потрібно зважати, щоб банка з куркою не впала. Курку ставимо на нижній рівень духовки.
  6. Курку вагою до 1 кілогама треба запікати приблизно годину, чим більша курка – тим більше часу. Для перевірки готовності треба проштрикнути курку – має піти прозорий сік.
  7. Коли курка готова – дайте їй трішки "відпочити" та нарізайте до столу. Смачного!

Пити чи не пити молоко дорослим? Експерти розставили крапки над "і"

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:56

Не бракує аргументів за і проти вживання молока в дорослому віці. Чи дійсно це здоровий варіант? Чи будемо ми здорові, якщо будемо регулярно пити молоко? Видання Czytelnia zdrowia зібрало аргументи з кожного боку, щоб відповісти на питання, чи можна пи...

От у чому секрет! Як без гарячої води та мікрохвильової печі розморозити великий шматок м’яса

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:10

Простий спосіб, який дозволить розморозити великий шматок м’яса із морозильника за 10 хвилин. Для цього не доведеться використовувати гарячу воду або мікрохвильову піч, передають Патріоти України. Спосіб підійде як для м’яса, а й риби, курки, фаршу. В...