Соковиті котлети з овочами: коли набридли смажені, можна приготувати запечені

Рецепт другої страви, яка підійде і для сімейної вечері, і для невеликого застілля з друзями, зазначають Патріоти України.

Нагодувати відразу всю сім’ю і не втомитися на кухні – завдання не з легких. Але це можливо, якщо запекти овочі разом з котлетами в духовці. Це значно економить час і, до того ж, м’ясо вийде дуже соковитим.

Продукти:

  • фарш – 600 гр
  • вода – 100 мл
  • картопля – 600 гр
  • перець солодкий (різних кольорів) – 2 шт
  • морква – 1 шт
  • цибуля червона – 1 шт
  • цибуля ріпчаста – 1 шт
  • помідори (черрі) – кілька штук
  • часник – пару зубчиків
  • сіль, спеції (базилік, перець чорний, куркума, чебрець, розмарин)

Процес приготування котлет

Фарш потрібно змішати з ріпчастою цибулею, яка повинна бути дрібно нарізана. Посоліть, додайте чорний мелений перець і воду. Все перемішайте і відправте в холодильник, 30 хвилин буде достатньо.

Картоплю потрібно добре вимити і порізати великими шматками прямо в шкірці. Перець, моркву і червону цибулю потрібно теж порізати грубо.

Складіть всі овочі в глибоку тарілку, видавіть туди часничок і посипте улюбленими спеціями. Додайте сіль і ложку соняшникової олії. Перемішайте. Візьміть форму в якій будете запікати і викладіть в неї овочі рівним шаром.

А наверх покладіть сформовані котлетки.

Між ними покладіть помідори черрі. Через п’ятдесят хвилин страва буде готова. Залишилося відправити її в духовку, укривши фольгою, включивши її на 180 градусів. Після 30 хвилин зняти фольгу і нехай страва запікається ще 20 хвилин.

Поки страва готується, ви можете подивитися нову серію улюбленого серіалу, і не потрібно стояти біля плити, жарячи котлети. Смачного!

А ви це знали? Навіщо під час тушкування капусти досвідчені господині додають черствий хліб

субота, 22 лютий 2025, 23:10

Тушкована капуста – страва бюджетна, смачна і дуже популярна, передають Патріоти України. Багато господинь люблять її подавати до столу, оскільки з такою стравою можна суттєво заощадити та нагодувати родину смачною вечерею. Проте процес приготування ка...

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...