Соковиті котлети з овочами: коли набридли смажені, можна приготувати запечені

Рецепт другої страви, яка підійде і для сімейної вечері, і для невеликого застілля з друзями, зазначають Патріоти України.

Нагодувати відразу всю сім’ю і не втомитися на кухні – завдання не з легких. Але це можливо, якщо запекти овочі разом з котлетами в духовці. Це значно економить час і, до того ж, м’ясо вийде дуже соковитим.

Продукти:

  • фарш – 600 гр
  • вода – 100 мл
  • картопля – 600 гр
  • перець солодкий (різних кольорів) – 2 шт
  • морква – 1 шт
  • цибуля червона – 1 шт
  • цибуля ріпчаста – 1 шт
  • помідори (черрі) – кілька штук
  • часник – пару зубчиків
  • сіль, спеції (базилік, перець чорний, куркума, чебрець, розмарин)

Процес приготування котлет

Фарш потрібно змішати з ріпчастою цибулею, яка повинна бути дрібно нарізана. Посоліть, додайте чорний мелений перець і воду. Все перемішайте і відправте в холодильник, 30 хвилин буде достатньо.

Картоплю потрібно добре вимити і порізати великими шматками прямо в шкірці. Перець, моркву і червону цибулю потрібно теж порізати грубо.

Складіть всі овочі в глибоку тарілку, видавіть туди часничок і посипте улюбленими спеціями. Додайте сіль і ложку соняшникової олії. Перемішайте. Візьміть форму в якій будете запікати і викладіть в неї овочі рівним шаром.

А наверх покладіть сформовані котлетки.

Між ними покладіть помідори черрі. Через п’ятдесят хвилин страва буде готова. Залишилося відправити її в духовку, укривши фольгою, включивши її на 180 градусів. Після 30 хвилин зняти фольгу і нехай страва запікається ще 20 хвилин.

Поки страва готується, ви можете подивитися нову серію улюбленого серіалу, і не потрібно стояти біля плити, жарячи котлети. Смачного!

Прості правила: Як варити яйця, щоб вони не тріскалися та легко чистилися

субота, 7 червень 2025, 12:12

Відварені яйця – дуже популярний корисний продукт, який входить до раціону більшості людей. Однак важко насолодитися продуктом, якщо під час чищення доводиться знімати більшу частину білка разом із шкаралупою. Які секрети допоможуть уникнути складнощів...

Буде як у ресторані: Як посмажити рибу з хрусткою скоринкою з борошном та в клярі на сковороді

субота, 7 червень 2025, 11:12

Бажанням кожного гурмана є поява на поверхні смаженої риби рум’яної скоринки. Хрумка частина не тільки прикрашає блюдо, але й робить його набагато смачнішим. Найпростішим способом досягнення такого результату є обвалення рибних шматочків у борошні. Про...