Котлети за рецептом наших бабусь завжди виходили соковитими, смачними та не пересмаженими. А все тому, що за часів СРСР господині готували строго за рецептом, дотримуючись усіх пропорцій, передають Патріоти України.
Котлети в радянських їдальнях та будинках готували з кількох сортів м'яса, причому яловичини мало бути більше, ніж свинини. А ще у фарш додавали чимало хліба. Щоб котлети були соковитими, їх трохи підсмажували, а потім тушкували у духовці.
Інгредієнти:
У глибоку миску викладіть фарш, додайте|добавляйте| подрібнений хліб. Попередньо замочувати у молоці хліб не потрібно. Цибулю натріть на найдрібнішій тертці. Перекладіть його до фаршу, всипте сіль та перець.
Підливаючи помалу крижану воду, почніть замішувати фарш. Важливий нюанс: фарш потрібно добре відбити об миску, потім накрити харчовою плівкою та залишити на півгодини постояти. Починайте мокрими руками формувати котлети, обвалюючи кожну котлетку в панірувальних сухарях.
Злегка обсмажте котлети на смальці з обох боків. Потім візьміть глибоку каструльку, викладіть у неї котлети, додайте трохи води, лавровий лист, запашний перець, зубчик часнику, і відправте котлети тушкуватись у духовку на 15-20 хвилин при температурі 180 градусів. Готову страву подавайте до столу з будь-яким гарніром. Смачного!
Сир - делікатний продукт, який швидко втрачає свої смакові якості, якщо його зберігати неправильно. Особливо влітку він може засохнути або запліснявіти всього за кілька днів. Але є простий спосіб, який допоможе зберегти свіжість надовго - і все, що вам...
Шашлик - це улюблена страва мільйонів, але не завжди результат радує. Іноді м’ясо виходить не соковитим, а жорстким або сухим. У чому ж причина, передають Патріоти України. Експерти розповіли, які помилки найчастіше допускають під час приготування шашл...