Солодкий, але дуже корисний: Рецепт смачного морквяного хлібу з фініками

Рецепт цього простого домашнього морквяного хліба з фініками та оливковою олією чудово підходить для тих, хто піклується про своє здоров’я та дотримується здорового способу життя. Також морквяний хліб з фініками сподобається тим, хто просто хоче зробити своє меню більш різноманітним. Морквяний хліб з фініками та оливковою олією готується дуже просто. Краще його готувати у звичайній духовці, радять Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 280 г цілозернової муки,
  • 2 ч.л. кориці,
  • 2 ч.л. розпушувача,
  • 1/2 ч.л. соди,
  • 1/2 ч.л. солі,
  • 1 середній спілий банан,
  • 1/4 стакан оливкової олії,
  • 1 стакан мигдального молока,
  • 1 ч.л свіжого імбиря, натертого на дрібну тертушку,
  • 200 г тертої моркви.

Глазур:

  • 1/4 чашки 10% грецького йогурту,
  • 3 ст.л лимонного соку,
  • 1-2 ч.л меду.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 С.
  2. Змішайте у мисці муку, корицю, розпушувач, харчову соду та соль.
  3. Змішайте блендером до однорідного стану банан, фініки та оливкову олію.
  4. Додайте молоко та імбир. Добре перемішайте.
  5. Додайте натерту моркву.
  6. Додайте суміш з фініків та моркви до сухих інгредієнтів. Перемішайте до однорідного стану.
  7. Перекладіть у форму для випічки та запікайте протягом 50-55 хв. Перевіряйте готовність зубочисткою.
  8. Охолодіть морквяний хліб протягом 15 хв. у формі. Далі витягніть його й охолодіть повністю.

Зберігати морквяний хліб з фініками та оливковою олією можна протягом 3-5 днів при кімнатній температурі у закритій посудині.

Щоб зробити глазур, помістіть всі інгредієнти в миску та збийте виделкою. Збризніть охолоджену буханку й відразу подавайте. Глазур просочиться приблизно через годину.

Якщо ви плануєте зберігати хліб, відкладіть глазур на потім, та просто додавайте її при подачі до вже нарізаного хліба. Смачного!

Гречка швидко псується, якщо зберігати її в цих місцях - названо поширені помилки

неділя, 14 вересень 2025, 19:40

Сира гречка - корисна і поживна крупа, яку часто використовують для приготування здорових страв. Але не всі знають, що неправильні умови зберігання можуть швидко погіршити якість гречки, зробивши її непридатною до вживання, передають Патріоти України. ...

Чи справді гостра їжа допомагає худнути? Вчені дали остаточну відповідь

неділя, 14 вересень 2025, 13:05

Гостра їжа не лише додає смаку стравам, а й може впливати на вашу вагу. Дієтологи пояснюють: капсаїцин - активна речовина у перці чилі - запускає процеси, які прискорюють метаболізм та допомагають знижувати апетит, передають Патріоти України. «Капсаїци...