Солодкий, але дуже корисний: Рецепт смачного морквяного хлібу з фініками

Рецепт цього простого домашнього морквяного хліба з фініками та оливковою олією чудово підходить для тих, хто піклується про своє здоров’я та дотримується здорового способу життя. Також морквяний хліб з фініками сподобається тим, хто просто хоче зробити своє меню більш різноманітним. Морквяний хліб з фініками та оливковою олією готується дуже просто. Краще його готувати у звичайній духовці, радять Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 280 г цілозернової муки,
  • 2 ч.л. кориці,
  • 2 ч.л. розпушувача,
  • 1/2 ч.л. соди,
  • 1/2 ч.л. солі,
  • 1 середній спілий банан,
  • 1/4 стакан оливкової олії,
  • 1 стакан мигдального молока,
  • 1 ч.л свіжого імбиря, натертого на дрібну тертушку,
  • 200 г тертої моркви.

Глазур:

  • 1/4 чашки 10% грецького йогурту,
  • 3 ст.л лимонного соку,
  • 1-2 ч.л меду.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 С.
  2. Змішайте у мисці муку, корицю, розпушувач, харчову соду та соль.
  3. Змішайте блендером до однорідного стану банан, фініки та оливкову олію.
  4. Додайте молоко та імбир. Добре перемішайте.
  5. Додайте натерту моркву.
  6. Додайте суміш з фініків та моркви до сухих інгредієнтів. Перемішайте до однорідного стану.
  7. Перекладіть у форму для випічки та запікайте протягом 50-55 хв. Перевіряйте готовність зубочисткою.
  8. Охолодіть морквяний хліб протягом 15 хв. у формі. Далі витягніть його й охолодіть повністю.

Зберігати морквяний хліб з фініками та оливковою олією можна протягом 3-5 днів при кімнатній температурі у закритій посудині.

Щоб зробити глазур, помістіть всі інгредієнти в миску та збийте виделкою. Збризніть охолоджену буханку й відразу подавайте. Глазур просочиться приблизно через годину.

Якщо ви плануєте зберігати хліб, відкладіть глазур на потім, та просто додавайте її при подачі до вже нарізаного хліба. Смачного!

Кому не можна чорний чай - попередження лікарів

понеділок, 3 листопад 2025, 18:07

Чорний чай - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навіть він може бути небезпечним для деяких людей. Лікарі наголошують, що існують категорії, яким краще обмежити або зовсім відмовитися від цього напою, передають Патріоти України. 1. Людям з під...

Яблучні кісточки - корисний мікроелемент чи прихована отрута?

понеділок, 3 листопад 2025, 10:15

Багато хто з дитинства чув: не можна ковтати яблучні кісточки. Одні вважають це міфом, інші - серйозним попередженням. Тож лікарі пояснили, чи дійсно насіння яблук небезпечне для здоров’я, передають Патріоти України. 1. У кісточках міститься амігдалін ...