Спеції і приправи, з якими картопля смакуватиме найбільше

Щоб картопля вийшла дійсно смачною її варто поєднувати з різноманітними спеціями, які додадуть пікантності страві.

Ми звикли їсти картоплю абсолютно в будь-якому вигляді і, здавалося б, її смаком уже важко здивувати. Головне – додати відповідні інгредієнти і тоді страва заграє по-новому. Щоб картопля вийшла дійсно смачною її варто поєднувати з різноманітними спеціями, які додадуть пікантності страві, повідомляють Патріоти України.

Сьогодні редакція FoodOboz розповість, з якими спеціями найкраще готувати картоплю. Досвідом поділились фудблогери на своїх сторінках в Instagram.

Запечена картопля-гармошка у медово-лимонному соусі від yum.yum.yan

Блогер додає до картоплі під час приготування паприку, мелений перець і куркуму.

Запечена картопля-гармошка

Інгредієнти:

  • картопля – 0,5 кг
  • олія – 3 ст.л
  • вершкове масло – 50 г
  • часник – 3 зубчика
  • мед – 2 ст. л
  • сіль – 1 ч. л
  • лимонний сік – 2 ст. л
  • діжонська гірчиця – 1 ст.л
  • мелений перець, куркума, паприка

Спосіб приготування:

  1. Картоплю добре промити .
  2. Духовку розігріти до 170-180 градусів.
  3. Зробити в кожній картоплині розрізи.
  4. Помістити в каструлю і додати всі інгредієнти соусу.
  5. Розігріти на маленькому вогні масло і мед, закрити кришкою і декілька разів інтенсивно струсити, щоб соус добре покрив картоплю.
  6. Помістити картоплю на деко. Запікати 40-50 хв. до готовності.

Картопля по-селянськи від good_food_vh.

Картопля по-селянськи зі спеціями

Блогер віддає перевагу різноманітним сушеним та свіжим травам, перцю і паприці.

Інгредієнти:

  • картопля середня 4-5 шт
  • розмарин –1 гілочка
  • оливкова олія
  • сіль, перець, паприка, суміш трав, сушений часник.

Спосіб приготування:

  1. Нарізати картоплю четвертинками.
  2. Посипати приправами, полити олією та ретельно перемішати.
  3. Викладаємо в скляне деко для запіканці кожен шматок картоплі окремо.
  4. Зверху покласти гілочку розмарину та запікати в духовці 30хв при температурі 200 градусів.
  5. Подавати з подрібненим часником.
Джерело: Обозреватель

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...