Спеції і приправи, з якими картопля смакуватиме найбільше

Щоб картопля вийшла дійсно смачною її варто поєднувати з різноманітними спеціями, які додадуть пікантності страві.

Ми звикли їсти картоплю абсолютно в будь-якому вигляді і, здавалося б, її смаком уже важко здивувати. Головне – додати відповідні інгредієнти і тоді страва заграє по-новому. Щоб картопля вийшла дійсно смачною її варто поєднувати з різноманітними спеціями, які додадуть пікантності страві, повідомляють Патріоти України.

Сьогодні редакція FoodOboz розповість, з якими спеціями найкраще готувати картоплю. Досвідом поділились фудблогери на своїх сторінках в Instagram.

Запечена картопля-гармошка у медово-лимонному соусі від yum.yum.yan

Блогер додає до картоплі під час приготування паприку, мелений перець і куркуму.

Запечена картопля-гармошка

Інгредієнти:

  • картопля – 0,5 кг
  • олія – 3 ст.л
  • вершкове масло – 50 г
  • часник – 3 зубчика
  • мед – 2 ст. л
  • сіль – 1 ч. л
  • лимонний сік – 2 ст. л
  • діжонська гірчиця – 1 ст.л
  • мелений перець, куркума, паприка

Спосіб приготування:

  1. Картоплю добре промити .
  2. Духовку розігріти до 170-180 градусів.
  3. Зробити в кожній картоплині розрізи.
  4. Помістити в каструлю і додати всі інгредієнти соусу.
  5. Розігріти на маленькому вогні масло і мед, закрити кришкою і декілька разів інтенсивно струсити, щоб соус добре покрив картоплю.
  6. Помістити картоплю на деко. Запікати 40-50 хв. до готовності.

Картопля по-селянськи від good_food_vh.

Картопля по-селянськи зі спеціями

Блогер віддає перевагу різноманітним сушеним та свіжим травам, перцю і паприці.

Інгредієнти:

  • картопля середня 4-5 шт
  • розмарин –1 гілочка
  • оливкова олія
  • сіль, перець, паприка, суміш трав, сушений часник.

Спосіб приготування:

  1. Нарізати картоплю четвертинками.
  2. Посипати приправами, полити олією та ретельно перемішати.
  3. Викладаємо в скляне деко для запіканці кожен шматок картоплі окремо.
  4. Зверху покласти гілочку розмарину та запікати в духовці 30хв при температурі 200 градусів.
  5. Подавати з подрібненим часником.
Джерело: Обозреватель

Цей продукт з кухні зміцнює імунітет навіть у мікродозах - нове дослідження

субота, 13 вересень 2025, 17:12

Імбир - одна з небагатьох спецій, користь якої підтверджують не лише традиції, а й сучасні наукові дослідження. Нові дані показали: навіть невеликої кількості імбиру достатньо, щоб активувати імунні клітини та допомогти організму ефективніше боротися з...

Ви точно це робите! Названо ранкові звички, які дуже небезпечні для здоров’я

субота, 13 вересень 2025, 10:30

Ранкові звички можуть мати набагато більший вплив на здоров’я, ніж здається на перший погляд. Те, що ви їсте на сніданок, або відмова від нього, здатні змінити метаболізм, рівень енергії та ризик хронічних захворювань, передають Патріоти України. Навіт...